Krönikor

Krönika: Till spelarna i mitt Öster

Till spelarna i mitt Öster,

Fotboll handlar om en struktur, ett spel eller en lek om man så vill med väldigt förutsagda regler. Men i korthet består det hela av en ordförande som bestämmer, en tränare som instruerar och en mängd tyckare som tycker.

De bästa prestationerna gör man när man lyckas komma bort från allt det där; från tyckandet, pekpinnarna, instruktionerna – när man släpper på och tillåter hjärna och kropp att flöda fritt. Då känns det ända inifrån själen ut till minsta lillfinger – det är då, som man upplever att man gör sitt bästa. Det finns inget tvivel. Ni är påverkad av de som tycker, de som bestämmer och de som instruerar men i de här ögonblicken är det bara ni, fotbollsspelarna.

Och supportrarna.

Supportrarna står inte bara på läktaren två gånger förtifem – de finns i skolan, i hemmet, vid maskinen på fabriken eller vid skrivbordet på kontoret. Och där försvarar de och propagerar för Öster twentyfour-seven. De minns historien, ser helst fram emot framtiden men lever alltid i nuet. De sanna supportrarna gråter och skrattar med er, aldrig åt er.

Så när ni valde Öster valde ni en förening med historia, en förening där det löper många och långa band mellan människor. Och de här människorna glömmer gärna en förlust och minns för evigt en vinst – men det enda de egentligen begär av er, det är – just det – att ni gör ert bästa.

Och därför, och bara därför så är den sistnämnda meningen det enda ok ni behöver bära med er in på planen ikväll.

Vi älskar er.

//Z