Krönikor

Krönika: Med foten till vänster

Nåddes nyss av nyheten att Öster 2008 kan komma att spela i division 1 Södra med två vänsterfotade argentinska forwards då 25-årige Mariano Chirumbolo kommer att provspela med klubben i morgondagens träningsmatch mot Värnamo samt veckan ut. Jag vill egentligen inte uttala mig förrän  jag sett Chirumbolo spela, men det här låter bara lite för… udda.

Vänsterfötter. Vi har redan Tomas Petrys och Freddy Borgs rappa skott offensivt, Niclas Olaussons känslighet och lurighet, Tyler Hughes svepande inlägg och stabila rensningar och Elmin Nurkic som upcoming man. Ska säsongen från helvetet ersättas med säsongen från vänster?

Jaja, som sagt – låt oss se killen spela så kan vi snacka mer om det senare.

Det var ju ett tag sedan jag satte mig vid ordbehandlaren (man måste bara älska ett sådant ord) och knappade text, jag vet – men ibland tar livet sina små krumsprång och man måste bara göra något annat.  Det har inte att göra med att jag är extrem motgångssupporter och nu bestämt mig för att tokdissa Öster efter den stabila 4-0 segern mot Myresjö.

Som någon skrev i forumet: När hände det senast att en Österforward gjorde två mål i samma match?

Jag minns ärligt talat inte. Men skönt var det i vilket fall. Efter debaclet i Lindsdal kan man ju gå igång på vadsomhelst.

Det blir klart tuffare imorgon. Värnamo kommer på besök, matchstart redan 17:00 (vad är det för en jävla tid förresten, är finnvedarna skötsamma lutheraner och måste gå och lägga sig senast 8?) och man har från de blåvitas håll på diverse bloggar och hemsidor spetsat till tonen mot sin forne samarbetspartner, numera serierival. Kanske är det deras 1-0 vinst i en träningsmatch mot Mjällby (mål av Martin Claesson för övrigt) som frigjort pinglan i koskällan, vad vet jag.

För bara 1-2 år sedan hade morgondagens match känts som en internmatch; lite som ”laget med blåa västar hade Kuno som tränare och innehöll utöver Göransson, Claesson och Malmborg även ett gäng provspelare”. Jag tillhör dem som inte gråter över spilld mjölk oavsett hur det går för individuella spelare eller för de båda lagen imorgon eller i serien, vill man inte spela i Öster så ska man inte spela i Öster. Klubbmärket smäller högre än vilken spelare som helst. Ja – jag sa vilken som helst.

På tal om det – med tanke på oroväckande rapporter från träningarna så hoppas jag att den officiella förklaringen om att Emin Nouri har besvär med bihålorna är den förklaring som gäller. Spelar inte Nouri imorgon kommer spekulationerna att gå vilda på forumet och i Österkretsar. Vi är några som fortfarande hoppas att Emin till slut ska välja hjärtat och skriva ett nytt kontrakt med Öster (det senaste erbjudandet skulle dessutom göra honom till Division 1:s mest välbetalda spelare om jag förstått saken rätt) men jag vet inte längre.

Jag vet inte vad jag ska råda Emin till överhuvudtaget utöver att snarast möjligt byta agent. Är det något namn som brukar synas i spelaraffärer som gått i stöpet eller som det alltid är något krångel omkring så är det Martin Klette. Förmodligen gråter han floder över Östers nuvarande gedigna kontrakt med Emin, här finns t.ex. ingen vidareförsäljningsklausul som ger spelaren rätt att lämna till ett marknadsmässigt pris (se t.ex. fallet när Viktor Elm lämnade Falkenberg för Kalmar FF).

No money for me, no deal for you.

Ska avsluta den här krönikan med lite positiva stycken också:

1. Nu finns det en dialog mellan Öster och East Front gällande supportrarnas placering under 2008. Om den leder till något konkret vet vi inte ännu men samtal är alltid bra.

2. Det går envisa rykten om en ljusning i Arenastaden; där vi fotbollssupportrar känt oss lite frågande i vissa detaljer kring planeringen av fotbollsarenan så ska en del tveksamheter ha rättats till. Förhoppningsvis blir ryktena officiella (och spikade)snart.

3. East Front kommer att öppna sin alldeles egna webshop inom kort. Endast småfix med betalningsalternativen, viss fördelning av ansvarsområden och en smärre inventering kvarstår innan vi kan fortsätta vår satsning på supporterkultur für alle.

4. Så snart webshopen är online så intensifieras arbetet med att skapa East Fronts egna och smått unika matchrapportering. Trolig premiär för den webbaserade liverapporteringen är träningsmatchen mot Mjällby borta den 29:e mars.

5. Vi har redan nått 100 betalande medlemmar i East Front innan februaris utgång. Det är otroligt bra siffror – men vi vill gärna kunna fortsätta kunna erbjuda landets billigaste bortaresor för fotbollssupportrar och utveckla vår kärnverksamhet ytterligare, så om du inte redan fallit för frestelsen – bli medlem! Varje bidrag är oerhört viktigt för oss.

Svälj förtreten, vi kör.

Eder
Z