Krönikor

Krönika: …och strängjäveln brast.

En uppmaning: Följ med motgångsexpressen till Åtvidaberg! Just nu är det inte roligt att vara spelare i Östers IF, och att vara supporter till föreningen får närmast betraktas som en mardröm. Vi kan välja att ta skiten som veklingar och stanna hemma i hemmets lugna vrå, eller så är vi med fram till det bittra eller galet sköna slutet. Ni väljer. Väljer ni rätt så fixar EF en resa till drömpris.

Jag hade egentligen inte tänkt skriva nån krönika ikväll, det gjorde liksom lite för ont att ännu ett grisfotbollslag åkt hem från Värendsvallen med stolthet i blick och tre poäng i tabellen – men jag läste en tråd på forumet som stack ut rejält. Den hade det föga uppmuntrande namnet ”DIV 1” men en bit ner bland inläggen hittar man följande:
”Jag håller på Öster. Jag har gjort det i UEFA-cupen, Allsvenskan och Superettan och kommer, mer hardcore än någonsin, att göra det i division 1 (om så nu blir fallet). Det är NU vårt engagemang behövs det är NU vi bevisar vår kärlek till klubben.

Opportunister gå hem. Ni var aldrig min vän.
Och vem behöver väl livströtta poser.
Det ni stödjer för dan skall ni snart lämna kvar,
för ni driver dit vindarna blåser”

Precis så är det ju. Tack till signaturen (oma för dessa ord.

Vi kan väl inte gärna gå ut och säga att Öster gjorde en bra match idag, och visst fanns det även idag spelare som gav intrycket att de gett upp hela skiten – speciellt tiominutersperioden efter LSK:s 0-1 mål. Men ska vi ge upp för den sakens skull?

Jag tyckte annars att Norra Stå var skönt idag. Bra tryck på folket som var där, gav inte upp trots skitmålet, skapade nerv och stöttade spelarna och laget hela vägen. Mer kan vi inte göra, förutom att bli ännu fler som stöttar. Visst fan är det roligare att stå i en tusenmannaklack när ens lag leder med 3-0 i Allsvenskan, men just nu är det långt dit. Att vara med om att kämpa kvar sitt lag i Superettan alternativt vara med till slutet är minst lika stort. Jag lovar.

Låt oss göra bygga om ett mittensömnigt Åtvidaberg till en nervfylld fotbollsmatch med alla ingredienser. Och låt oss se om det räcker. För helvete, tre matcher kvar i årets Superetta – sen kan vi skita i allt vad Öster heter för ett tag, och istället följa landslaget till EM och våra klubblag i Europa.

Eller vinterfixa med balkongodlingarna (se tråd i UpFront), vad vet jag.

Kom igen nu East Front, det blir inte värre än så här.

//Z