Nyheter

Styrelsemöte #4 2005

East Front höll igår sitt fjärde, och troligen sista, styrelsemöte för året. Förberedelserna för nästa år är igång, och det blir mer arbete med tanke på att vi är tillbaka i Allsenskan. Det som diskuterades var bl a medlemsavgifter, den nya webbsidan, biljettpriser, supporterpub, styrelsens sammansättning och vad vi ska arbeta med nästa år. Här följer protokollet.


EAST FRONT STYRELSEMÖTE #4 2005
2005-11-14

§ 1. Mötet öppnades av ordförande Magnus Skagert. Närvarande var Patrik Rask, Emanuel Leander, Elias Bergman, Magnus Skagert, Tobias Levinsson, Johan Ekström, Linus samt Tobias Croby.

§ 2. Föregående protokoll läses upp.

§ 3. Medlemsavgifter.
Nya medlemsavgifter för 2006 diskuterades. Rabatten för tjejer kommer att slopas med hänsyn till ny lagstiftning. Avgifterna är inte beslutade, förslaget ser ut enligt följande:

Ungdom 80 kr
Stödmedlem 100 kr
Aktiv medlem 200 kr

§ 4. Webbsidan
Webbmaster Tobias Corby informerade om arbetet med den nya webbsidan, som kommer att utvecklas till en medlemsportal. Meningen är att erbjuda tjänster knutna till medlemskapet i East Front. Detta som ett sätt att locka fler medlemmar, men också erbjuda medlemmarna bättre service och funktionalitet. Medlemmar ska bland annat kunna göra betalningar, rösta i EF Trophy, ändra sina egna uppgifter i medlemsregistret (t ex om man flyttar), med mer.

Det ska bli möjligt att värva medlemmar direkt via webbsidan. Detta ska utformas som en tävling/belöningssystem där det ska löna sig att värva medlemmar. Tävlingsform, belöningssystem och priser ska diskuteras fram av styrelsen.

Tobias Croby har blivit medlem i Östers mediagrupp, som supporterrepresentant. Ledande medlemmar i East Front, i första hand styrelsen, kommer att ges möjlighet till en medieutbildning för att bättre kunna hantera frågor i media. Detta är viktigt i och med den ökade uppmärksamheten det allsvenska avancemanget kommer att innebära.

§ 5. Biljettpriser 2006
East Front har fått rabatterade priser på inträde nästa år. Mot uppvisande av medlemskort får man rabatt på supportersektionen. Priserna där blir följande:

East Fronts medlemmar: vuxen 80 kr, ungdom 40 kr
Övriga: vuxen 100 kr, ungdom 50-60 kr

Abonnemang för medlemmar kostar 900 kr. Öster kommer att ta fram erbjudande med abonnemang och replica till specialpris. Betalar man abonnemanget innan årsskiftet erhåller man dessutom en T-shirt på köpet.

§ 6. Styrelsen 2006
En ny säkerhetsansvarig kan komma att behöva rekryteras som ersättare för Torbjörn Axelsson som vill ta steget tillbaka. Nya rutiner för säkerheten ska diskuteras i styrelsen.

Patrik Rask aviserar att han vill avgå, varpå en ny marknadsansvarig sökes. Patrik Rask kommer att fortsätta att hjälpa till, och hjälpa en ersättare att komma igång.

Sven Åkerdal har i flera i år övertalats att fortsätta som kassör. Här ska vi försöka hitta en ersättare. Johan Sigvardsson har föreslagits.

EF TIFO får återigen en plats i styrelsen.

§ 7. Att göra
Spel i Allsvenskan kommer att innebära att vi måste jobba hårdare med säkerheten. Vi ska satsa mer på Tifon. Vi ska fortsätta satsa på att locka fler ungdomar. Vi ska sätta upp affischer och synas mer. Förslag finns på att ta fram en broschyr om East Front. East Front kan komma att delta i en fyrlagsturnering i fotboll i vinter. Nya souvenirer är på gång.

Vi kommer att ha ett utskick med information om East Front. Detta kommer att följa med när Öster skickar ut sina medlemskort. Vi ska han en dag på stan för att locka medlemmar. Tobias Croby ska ta fram medlemskorten för 2006.

§ 8. EF TIFO
Vi ska planera våra tifon bättre. De måste planeras i god tid, minst 2-3 veckor innan. Vi behöver fler som hjälper till med tifon. Det finns planer på att köpa in nya flaggor. Hoppet är nu stort att vi ska kunna få tillstånd för bengaler. Tobias Levinsson och Öster ska hjälpa till med detta.

§ 9. Supporterpub 2006
Det diskuterades vilken pub som ska bli vår supporterpub nästa år. Alternativen är som det ser ut nu Dannes Pizzeria (Dalbo centrum) och Time (i centrum). Patrik Rask ska kolla upp vad vi kan erbjudas på olika ställena.

§ 10. Ekonomi
Föreningens ekonomi är god. Vi har i år skött det ekonomiska bättre, med bättre koll på resor och så vidare. Det ser ut som att East Front kommer att göra en vinst på några tusen för i år.

§ 11. Övriga frågor

Rostockresa planeras i februari.
East Front kommer som vanligt att stötta Öster i Nybro Open.
Magnus Skagert kollar upp möjligheten att få med info om bortamatcher i Östers matchannonser i Smålandsposten.
Johan Ekström håller kontakten med Johan Sigvardsson i arbetet med sångboken.
Vi konstaterar att gnället på läktaren har minskat.

§ 12. Mötet avslutas

Sekreterare