Tråden om andra lag

12467306

Kommentarer

 • Ska bli intressant vad som sker med den framgångsrika U17-kullen som tog brons i VM. Stalltipset är väl att max 1-2 spelare går vidare till A-landslaget.
  Jag skulle tippa på en tre-fyra: Sixten Mohlin, Linus Wahlqvist, Erdal Rakip och Carlos Strandberg (om de sist nämnda väljer att spela för Sverige) tror jag kommer att gå hela vägen.
  Annars har Stefan Lundin, ansvarig för tipselitprojektet, identifierat ett problem som svensk ungdomsfotboll har jämnfört med länder på kontinenten. Pga av Sverige har en kortare säsong än många andra länder får ungdomarna spela för få matcher.
 • Tråden om andra lag?
  Sirius för f-n!
  Vi är troligen sämre än Sirius.De spelade mycket proffsigt ut Blåvitt på ett etablerat sätt som jag inte sett ÖIF vara mäktiga sedan mitten 90-talet.

  Trodde någon att vi var inne för parkvandring detta året i SE så tar de miserabelt fel.

  Det krävs mirakel för återtåg.
 • LSK har nu fått tak på sin ena långsida, samt utökat antal antalet sittplatser. Bilder finns här:

  http://www.svenskafans.com/fotboll/lsk/takbygget-ar-klart-sa-har-blev-det-504991.aspx
 • redigerade April 2014
  LSK har nu fått tak på sin ena långsida, samt utökat antal antalet sittplatser. Bilder finns här:

  http://www.svenskafans.com/fotboll/lsk/takbygget-ar-klart-sa-har-blev-det-504991.aspx
  Det vore spännande att se hur de får ihop den här ekvationen:

  "Totalt kan Skarsjövallen i nuläget ta emot 4250 åskådare, varav 2500 ståplatser."
  när max 20% av platserna får vara ståplats i år.


  Edit: Hepp, det där procenten verkar förbundet struntat i...

  #TänkpåpocentenHelge
 • Det gick rykten om detta på flashback för ett tag sen, att kommunen dragit in sin sponsring om inte Assyriska och Syrianska slår ihop sig och valt att sponsra Södertälje FK.

  Trodde dock inte att det var något som någon av klubbarna skulle kunna tänka sig

  http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/sverige/superettan/article18671098.ab
 • Falkenberg-klacken stod och sjöng: "Vi tar guldet och Hasse åker ur" innan mot BP!
 • Falkenberg-klacken stod och sjöng: "Vi tar guldet och Hasse åker ur" innan mot BP!
  Halmstad åker ur... väl?
 • Falkenberg-klacken stod och sjöng: "Vi tar guldet och Hasse åker ur" innan mot BP!
  Halmstad åker ur... väl?
  Ingen aning, någon retweetade på twitter att kalmar ffs bloggsida skrev det.
 • Sorry, såg nu att dem hade ändrat!
 • Och Jönköpings behåller Mats Gren hela säsongen
  http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/sverige/allsvenskan/ifkgoteborg/article18685891.ab

  Vilken soppa för J-Södra! Efter att man inte kommit överens med Blåvitt bestämde sig ordföranden Sune Lantz och styrelsen för att Gren skulle ta en timeout och därmed inte leda laget i premiären.

  Gren gick efteråt ut och berättade att han inte ens sett matchen, då han "inte ville gå till O'Learys". Igår hade styrelsen möte och kom fram till hur man skulle hantera situationen, men man skulle vänta med att berätta om det på en presskonferens idag klockan 14.

  Idag skickade man ut ett pressmeddelande på förmiddagen och berättade att Gren stannar kvar året ut. Lantz beklagade att meddelandet gått ut för tidigt, och när det var dags för PK var inte Gren på plats - bara ordföranden. Gissningsvis har J-Södra en ganska besviken tränare nu...
 • Klart intressant att se hur det kommer att gå för Bönköping nu. Det känns ju som att de agerat tvärtom vad ÖIF gjorde när Roar ville flytta. Funkar det att "tvinga" kvar en tränare eller kommer det gå helt åt skogen?
 • Rätt att J Södra säger nej. Antingen väntar storlagen med att den nya tränarens kontrakt går ut eller så star man fram den stora plånboken.
 • redigerade April 2014
  Tränarna har ju inga fönster utan får byta arbetsgivare när som helst. Det enda som binder dem till klubben de är anställda i är kontrakt. När en större klubb kommer till en mindre (säg HIF eller Blåvitt), kan de vanligtvis erbjuda ett mera attraktivt jobb och ett kliv framåt i karriären och en högre lön.

  Tränare som spelare siktar uppåt, det är ingen överraskning att många accepterar erbjudandet. Och därmed är den lilla klubben satt på pottkanten, och står inför två rätt dåliga alternativ.

  1. Antingen släpper man sin ledare och får ett avbräck – och måste skaffa en ny tränare vid en tidpunkt man alls inte tänkt sig. I bästa fall får man en skaplig slant att jobba med.

  2. Eller så kör man den hårda linjen, och hamnar i J-Södras sits.

  Inget av alternativen är attraktivt.

  J-Södra gör just nu ett bra jobb för andra klubbar. Möjligen kan det här lära storklubbarna att de måste slanta upp om de ska rekrytera personer under kontrakt.

  Så tack för det J-Södra. Men jag tycker nog att förbundet borde hitta något sätt att reglera/hantera det här.
 • Tränare/sportchefer är mer känsligt att rycka i än spelare, då de senare bara är en av 22. Riktigt fult av Gråvitt att inte slanta direkt om man vill ha Gren. J-Södra blir ju satt i en helvetessits med en serie som dragit igång, en trupp som blir osäker och en tränare som blir omotiverad. Som sagts ovan, behövs ett ramverk även för ledare, inte bara spelare.
 • Klart intressant att se hur det kommer att gå för Bönköping nu. Det känns ju som att de agerat tvärtom vad ÖIF gjorde när Roar ville flytta. Funkar det att "tvinga" kvar en tränare eller kommer det gå helt åt skogen?
  OM det nu var så att Roar inte kunde tänka sig att stanna.. Finns ju olika versioner.

 • OM det nu var så att Roar inte kunde tänka sig att stanna.. Finns ju olika versioner.
  Roar kunde tänka sig stanna, men ville inte förlänga kontraktet. Kuno såg chansen att få cash till att signa Robledo.

 • redigerade April 2014
  Vad som hände mellan HIF, Roar och Öster vet vi ju inte. Men det gick i alla fall i vissa delar något mera civiliserat till: Roar gick mellan två säsonger.

  Men strunt i det. På alla supporterforum finns det alltid folk som vet att berätta att övergången den och den var åt helvete och hela styrelsen – kanske hela föreningen – borde avgå.

  På ett mera principiellt plan borde hursomhelst förbundet göra något. Jag tycker uppriktigt sagt lite synd om J-Södra i det här läget. De får väl ringa Olle Nordin igen, om nu inte IFK vill ha denna gamla avdankade spelare som sportchef. Han och Ralf Edström skulle göra ett utmärkt jobb ihop :yes: …
 • Jag var svårt att se att Green skulle stanna säsongen ut i J-Södra. Känns mest som ett sätt att trissa upp priset. Men heder åt J-Södra om det går det hårda vägen och tvingar kvar honom säsongen ut, då Green står under kontrakt med dem.
 • Krönikör på Jnytt skriver om läget: http://www.jnytt.se/kronika-taktiskt-ratt-men-var-det-sa-smart-sodra

  En del intressanta läsarkommentarer.
 • Storklubbarna måste lära sig att betala!!! Den som äger varan bestämmer priset...
 • Nja han den där marknaden bestämmer priset....
 • Nja han den där marknaden bestämmer priset....
  Nja.. marknaden bestämmer priset när säljaren vill sälja och en köpare vill köpa. När bara köparen vill köpa och säljaren inte sälja, då bestämmer säljaren priset.

 • sant. Men hur som bra att j - södra sätter ner foten.
 • Ååh Husqvarna, sämre än Husqvarna, sämre än Huuusqvarna...
 • Superettan - alla vinner mot alla. (Förutom bajen som redan nu kan hämta sitt SM - guld för 2015.)
 • när september är här är vi däruppe
Logga in eller registrera för att kommentera.