Nyheter

Projektet Supporterspelaren

Som utlovat kommer här lite information om ett projekt som går under benämningen Supporterspelaren. Det handlar om att alla som känner för Östers IF kan vara med och bidra till föreningens framgångar.


Projektet går ut på att samla in pengar till att förstärka laget med en spelare utöver Östers egen budget. Målsättningen är naturligtvis att få ihop tillräckligt med pengar så att det räcker till att värva en spelare som går in i startelvan. Beroende på hur mycket pengar som finns på kontot, kan det röra sig om att
1. Köpa en spelare under kontrakt
2. Helt stå för driften för en av Öster värvad spelare (dvs lön + sociala avgifter)
3. Kombination av 1 och 2
4. Hjälpa till att höja budet till en spelare som är på ingång till föreningen, eller till en spelare som redan finns i klubben och som vi gärna vill se i Östers IF framledes.

Vad som är möjligt att genomföra beror som sagt på hur mycket pengar vi har fått in. Vi ger ett exempel på det fjärde alternativet:
Ex) Vi befinner oss på våren 2006. Pär Cederqvists kontrakt går ut till hösten. Öster har börjat förhandla med Cederqvist om en förlängning t.o.m. 2009. Öster har erbjudit 20 000 i månaden. Cederqvist har emellertid lyckats bra under 2005 och även i starten av 2006. Han har intresse från annat håll, allsvenska Hammarby och Elfsborg. Han vill ha minst 25 000 för att stanna. Detta anser sig Öster inte ha råd att betala, utan kan hitta bättre spelare för de pengarna. HÄR kommer vi in i bilden. Har vi 5 000 * 36 mån * 1,32 (sociala avg) på kontot? Ja det har vi kanske då. De resterande 5 000 står vi för. Öster erbjuder Cederqvist 25 000, han blir nöjd, Öster blir nöjda och vi blir nöjda eftersom Cederqvist blir ”vår” spelare, supporterspelaren.

Vad skulle hända om Cederqvist blir såld under sin kontraktsperiod? Ja, då tillfaller såklart en summa ”supporterspelarkontot”. Hur mycket då? kan man fråga sig. Dessa detaljer är ännu inte färdigförhandlade med Östers IF, men rimligen minst de 20 % som vi bidrog med. Dessa pengar finns på kontot tills det är aktuellt med nästa supporterspelare.

Hur bidrar jag med pengar?

Det kommer att finnas två möjligheter:
1. Autogiro. Personen autogirerar via eget konto valfri summa varje månad till supporterspelarkontot.
2. Engångsinsättning. Personen sätter in valfri summa när han/hon känner för det.

Det mest önskvärda är såklart autogiroalternativet, så att vi får in en jämn ström med pengar. För de som väljer autogiroalternativet ska vi försöka ordna med en liten överraskning.
Att bygga upp ett betydelsefullt kapital tar tid, därför vill vi komma igång så snart det går. Vi ber om ert tålamod och ert goda och givande hjärta.

Vad får jag som är med och skänker pengar?

Insamlingen är en kollekt, så något av värde kommer inte att skickas till dig som tack för att du bidragit. På East Fronts hemsida kommer du dock kunna få ditt namn publicerat ihop med belopp, om så önskas. Du kan också få vara anonym. På hemsidan kommer även att regelbundet redovisas hur mycket pengar som är insamlade. Det är alltså inte frågan om något riskkapitalbolag, där du får del av eventuell vinst. Pengar som skänkts är skänkta, tänk på att vi gör detta med hjärtat, och pengarna tillfaller den förening vi älskar. Det vi får tillbaka är ett bättre lag som kan ge oss mer glädje.

Hur får vi fatt i bra spelare?

Det kommer att utses representanter för vår räkning, som tillsammans med representanter för Östers IF utser lämplig spelare. Vi kommer att ha utslagsröst.

Slutligen

Tillsammans är vi starka. Hjälp till att ge Öster ett slagkraftigare lag! Visa att du vill vara med och hjälpa Östers IF att åter bli ett etablerat allsvenskt fotbollslag. Förhoppningsvis blir det ett stort intresse för detta. Prata med familj, släkt och vänner.

Detta var inledande information om projektet Supporterspelaren. Exakta detaljer kommer när det är klart med bankdetaljer och så vidare.

Har ni några frågor går det bra att ställa dem till mig, antingen via mail som finns under ”kontakter”, eller här i forumet under den klistrade tråden.

Väl mött,
Johan Sigvardsson