Nyheter

Svensson stannar i Öster?

Johan ”Fiskarn” Svensson (bilden) spelar kvar i Öster även 2004, enligt Östers just nu kombinerade tränare/sportchef Leif Widén. Även Björn Stringheim ser ut att bli kvar i den enda rätta rödblåa tröjan då han hittills inte valt att utnyttja den tidsbegränsade klausul som gav honom rätt att lämna klubben om man blev degraderad från Allsvenskan. Vidare har Öster skickat kontraktsförslag till Ibrahim Atiku (Västerås SK) och Freddy Söderberg (IFK Värnamo).


Det har varit en osedvanligt tyst och mörk höst för oss Östersupportrar. ”Vi har kontrakt med nästintill samtliga spelare” hette det när det stod klart att vi åkt ur Allsvenskan, men plötsligt börkade det dyka upp klausuler till höger och vänster…

Men såväl Johan Svensson som Björn Stringheim ser nu alltså ut att spela för Öster även nästa år. I Johans fall så handlade det som bekant om intresse från Hammarby IF, men iochmed att det grönvita Stockholmslaget även blandat in Malmö FF:s ”Samba-Erik” Johansson i diskussionerna om vem som skall ersätta Kennedy Bakircioglü så verkar det som om Johans intresse svalnat.

– Johan kommer till vår träning på tisdag och han har kontrakt med Öster, säger Leif Widén till Sven Elofsson i dagens SMP.

Björn Stringheim har haft en klausul i sitt kontrakt som gett honom rätt att gå till en annan allsvensk klubb för 0,5 miljoner om Östers IF åkte ur allsvenskan. Nyallsvenskarna Trelleborgs FF har varit intresserade, men det ser ut som att Björn avböjer deras inviter och väljer Östers IF även 2004.

Angående Atiba Hutchinson så ser de allra flesta inom Östers IF honom som förlorad. Ett antal konkreta förfrågningar och bud från allsvenska klubbar, som kan kompletteras med konkreta utländska efter att den internationella transfern öppnats efter nyår. Öster och Atiba har gemensamt bestämt sig för att vänta tills efter U20-VM innan man börjar titta på de bud som då kommit in.

Även letten Kaspars Gorkss, som är väldigt populär hos Östersupportrarna, har varit ryktenas man. Det har gått rykten om att han vill lämna föreningen vilket inte är helt sant. Däremot vill han gärna få mer speltid i ett A-lag, och då Öster har gott om mittbackar för närvarande (Christer Thor, Fredrik Bild och med stor sannolikhet även Marcus Jonsson) så verkar föreningen hellre låna ut den talangfulle letten till en annan förening tills vidare.

Öster låter också meddela att man skickat kontraktsförslag till Ibrahim Atiku och Freddy Söderberg, som bägge tränat med laget tidigare i höst. Man avvaktar med Marcus Jonsson som haft en klausul liknande Stringheim, och förhandlar med Peter Kennfors, Anton Axelsson och Denis Velic. Däremot så kan någon eller några ur trion Alexander Steen, Peter Gitselov och Kristoffer Ingemarsson räkna med att inte få något kontraktsförslag från Öster.

Slutligen konstaterar vi att Öster letar efter en renodlad vänsterback, då man vill placera Patrik Karlsson högre upp i banan. Beroende på hur det går med såväl de övriga förhandlingarna som med Ludde Ernstssons skada kan man också komma att behöva värva ytterligare en anfallare. Med stor säkerhet blir det så eftersom Ludde verkar ha gett upp tanken på att återuppta fotbollskarriären efter sina operationer, och i framtiden kommer att agera som ledare inom klubben.

Vidare så ser drömmen om kanadensiske supertalangen Jamie Peters ut att gå i kras. Enligt dagens SMP så har han efter sin träningsvecka hos tyska Kaiserslautern nu bjudits in till Bayern München…