KAX

Hej Johan, Såg ditt meddelande först nu och du kanske redan har fått svar på din fundering. Har tyvärr inte sett årsredovisningen och den finns inte för nedladdning än. Jag är inte helt säker på min sak men gissar på att det fungerar som ett aktieägartillskott. Man puttar då in pengar eller skapar en fordran på de som ställer ut tillskottet och detta landar då som en tillgång i årsredovisningen. Motkonteringen går då mot det egna kapitalet. Man får då inga intäkter eller kostnader för kapitaltillskottet (ingen resultatpåverkan) utan detta är enbart poster på balansrapporten som påverkas men som samtidigt genererar mer pengar i kistan. Östersund har liknande upplägg där de gått back flertalet av åren de senast 5 åren men som räddas upp av kapitaltillskott av sponsorer som myntat in rejäla pengar för att hålla kapitalet intakt. Hoppas det ger en liten mer klar syn på hur det hanteras i Östers årsredovisning. Ha en bra helg! /Mattias

Om

Användarnamn
KAX
Registrerade sig
Antal besök
2,500
Senast aktiv
Roller
Member

Aktivitet

 • Hej Johan,

  Såg ditt meddelande först nu och du kanske redan har fått svar på din fundering. Har tyvärr inte sett årsredovisningen och den finns inte för nedladdning än. Jag är inte helt säker på min sak men gissar på att det fungerar som ett aktieägartillskott. Man puttar då in pengar eller skapar en fordran på de som ställer ut tillskottet och detta landar då som en tillgång i årsredovisningen. Motkonteringen går då mot det egna kapitalet. Man får då inga intäkter eller kostnader för kapitaltillskottet (ingen resultatpåverkan) utan detta är enbart poster på balansrapporten som påverkas men som samtidigt genererar mer pengar i kistan.

  Östersund har liknande upplägg där de gått back flertalet av åren de senast 5 åren men som räddas upp av kapitaltillskott av sponsorer som myntat in rejäla pengar för att hålla kapitalet intakt.

  Hoppas det ger en liten mer klar syn på hur det hanteras i Östers årsredovisning.

  Ha en bra helg!

  /Mattias

  March 12
 • Calle01

  Hej!

  Såg en av dina kommentarer om bolagsskatten i Sverige och förstår att du har utbildning/kunskap i ämnet. Jag har en fundering om Östers årsredovisning, som du kanske kan förklara. Det gäller det kapitaltillskott om 10 miljoner där 2 miljoner skall användas varje år i fem år. Det började 2021 och nämns i text i årsredovisningen. Men jag hittar inget i noten om intäkter, där de olika intäktsslagen specificeras. Vet du varför det inte specificeras under intäkter? Det borde ju belasta utgiftssidan och komma intäktssidan tillgodo.

  Ha en bra söndag!

  Mvh

  Calle01/Johan

  February 27