Hemmapremiär - Öster-Brage 10/4

12357

Kommentarer

 • Jag tror deras supportrar som ser 6 poäng i tabellen njuter och skiter fullständigt i hur det ser ut. Helt ärligt hade jag också gjort det.

  Sedan är det sjukt frustrerande när man förlorar efter försök på försök där motståndarna är sjukt effektiva men ändå: jag hade njutit om det varit det omvända.

 • @Hansen sa:

  @Slangen sa:
  Otroligt tråkigt om Brages antifotboll lönar sig

  De vet hur man vinner i Superettan.

  Dem lär inte vinna många matcher till på det här sättet

 • @Pelle sa:
  Tyvärr gynnar det ju lag som Brage att planen är dålig. Det är ju snack om hur dålig den är varje match sedan man la hybrid. Okej att den inte är 100 i omgång 1, men det kommer ju låta likadant i juni och oktober.

  Håller med. Är det inlandsklimat? Hög arena? Dåligt dränerat? Limträbalkar?

 • @Plantagenparkeringen sa:

  @Pelle sa:
  planen är dålig

  Limträbalkar?

  Det är garanterat de jävla limträbalkarnas fel det också.

   Gillad av:swindie74 (1 totalt)
 • Öster kommer ju inte upp tillräckligt i kvalitet, helt enkelt. Dåligt bolltempo, brister i alla lagdelar. Försvaret mer förvirrat än vanligt. Stenbergs passningar till sin målvakt i första halvlek var inte snälla. Berg tappar bollen enkelt i andra. Varmanen var ur slag. Mittfältet sprang runt som yra höns. Haukssson var sig inte lik och Kusu har tappat lite av sin glans. Han kan så mycket mer. Anfallet kunde inte lirka upp låset. Alldeles för småplottrigt för att ta sig igenom ett betongförsvar.

  Taktiskt måste erkännas att Brage skötte matchen strålande. Och dom hade läst på sin läxa och tråkade ut Öster på ett sätt som måste glädja en Bragesupporter.

  Många lärdomar att dra för Öster efter denna dåliga insats.

 • Hade önskat slippa tänka på detta, men man saknar ju tiden då Öster kunde leka med den här typen av tråklag. Kommer tex ihåg när Öster mötte Brage tidigt 90-tal, ledde med 3-0 efter 25 minuter, och Brage började maska för att inte åka på storspö.

   Gillad av:McA, Wallberg (2 totalt)
 • @Bonus sa:
  Öster kommer ju inte upp tillräckligt i kvalitet, helt enkelt. Dåligt bolltempo, brister i alla lagdelar. Försvaret mer förvirrat än vanligt. Stenbergs passningar till sin målvakt i första halvlek var inte snälla. Berg tappar bollen enkelt i andra. Varmanen var ur slag. Mittfältet sprang runt som yra höns. Haukssson var sig inte lik och Kusu har tappat lite av sin glans. Han kan så mycket mer. Anfallet kunde inte lirka upp låset. Alldeles för småplottrigt för att ta sig igenom ett betongförsvar.

  Taktiskt måste erkännas att Brage skötte matchen strålande. Och dom hade läst på sin läxa och tråkade ut Öster på ett sätt som måste glädja en Bragesupporter.

  Många lärdomar att dra för Öster efter denna dåliga insats.

  Försvaret har rent allmänt inte sett lika stabilt ut i år. Det känns inte som en helt bra tendens.

 • Bedrövligt.

 • @Anders sa:
  Hade önskat slippa tänka på detta, men man saknar ju tiden då Öster kunde leka med den här typen av tråklag. Kommer tex ihåg när Öster mötte Brage tidigt 90-tal, ledde med 3-0 efter 25 minuter, och Brage började maska för att inte åka på storspö.

  Som premiären 1993 då det kom upp en uppstickare som inte hade varit i Allsvenskan på många många år. Till premiäromgången på Värendsvallen kom Vulkanerna och hoppades
  på Degerforspoäng. Icke, sa Öster, och krossade dem med 5-0. När Degerfors efter en femårig sejour så åkte ur Allsvenskan 1997 vet vi ju alla vilka det var som de mötte i den sista omgången och vem från Liatorp som fick sista ordet. :)

   Gillad av:olka6806 (1 totalt)
 • Mot ett lag som spelar så här måste vi;
  - få upp driv i diagonala löpningar innan boll spelas.
  - Söka ner mot kortsida och spela snett inåt istället för att mata pastejer.

  Unnar ingen att behöva möta ett lag som Brage.

 • Tycker inte att vi skapar några farliga chanser alls. En del lama skott och ett slumpmål. Brages 2-1 var påpassligt, snyggt och kom jävligt olägligt. Suck!

 • Bedrövlig insats idag

 • Klassisk torsk.

 • Brage, mitt nya hatlag. Usch! Men Öster måste ändå spela mycket snabbare, rakare och bättre. Silverholt måste sluta slå dessa svävare till inlägg. Det kommer aldrig bli mål på sådan inlägg. Jag har svävat på moln sedan i måndags men slog duktigt i marken i eftermiddags.

 • @Tompa sa:
  Tycker inte att vi skapar några farliga chanser alls. En del lama skott och ett slumpmål. Brages 2-1 var påpassligt, snyggt och kom jävligt olägligt. Suck!

  Håller med. Överraskande få skapade målchanser. Det var bara Rodic chans i andra halvlek, som vi skapade.

 • Hur kan man uppträda så här lojt i en hemmapremiär som man borde längtat efter?

  Saknas fortfarande en ledare som eldar på laget? Bara att tacka och ta emot för Brage som vi bjuder på tre poäng. Massvis med meningslösa luftpastejer.

   Gillad av:McA (1 totalt)
 • Väldigt frustrerande match. Brage gör det bra och får matchen precis dit de vill.
  Öster passiva och slöa emellanåt.
  Jävligt frustrerande att se Tatu och Isak på högerkanten första halvlek. Totalt ofarligt. Bonnah måste gå före. Helt annan variation och förmåga att hota.

   Gillad av:Tompa (1 totalt)
 • Ett riktigt bottennapp, även om Brage nnu en gång visar att de inte är intresserade av fotboll.

  Riktigt svagt backlinje idag, förutom Pavic som gjorde det bra när han kom in, mittfältet sidledes och hemåtriktat i passningsspelet, anfallarna fick inte mycket att jobba med.

  Nya tag mot ÖIS.

 • I första skrek Tufa; tempo, tempo, tempo, tempo…….. Och sedan passade vi bollen till Månz, till Månz, till Månz, till Månz……..

   Gillad av:Bonus, jojolaget (2 totalt)
 • redigerade April 10

  @Apotekaren sa:
  Pavic måste bort omgående

  Vad fan menar du med det?? Tycker du Varmanen är bättre som inte ens träffar bollen och som inte kan/vågar slå ett riktigt inlägg??

   Gillad av:Zingo (1 totalt)
 • @Tompa sa:
  I första skrek Tufa; tempo, tempo, tempo, tempo…….. Och sedan passade vi bollen till Månz, till Månz, till Månz, till Månz……..

  Håller med. Sen att få se både Kusu och Hauksson ta 8 touch på mitten gör ingen glad. Idag var det varken bra framåt eller bakåt från deras sidor. Blev fort stora ytor i Brages omställningsspel om MB inte kunde hantera.

 • Högerkanten i andra med Pavic och Bonnah var ju riktigt fin att beskåda. Synd med alldeles för många ”lyror” in i mitten istället för som mot BoIS mer distinkta inlägg eller snett-inåt-bakåt.

  Men i andra visade vi återigen att vi är ett bra lag. Försökte driva upp tempot. Hade total kontroll även vid 1-1 och dominerade fullständigt matchbilden. Dessutom farligare som lag än under järdler-eran även om de där riktigt farliga chanserna saknades. Och där har vi något att utveckla för många lag lär komma till Växjö och spela som Brage. Det är något helt annat än att möta ett spelande BoIS på bortaplan där det finns ytor att utnyttja.

  Men Brage. Fy fan vad tråkiga att titta på. Och sorgligt att förlora mot ett sådant icke-spelande lag. Men uppenbarligen rätt taktik idag.

  Kan vi nu bara utveckla offensiven något har vi en fin säsong att se fram emot. För ovanlighetens skull är jag optimist trots förlust. Det trodde du nog aldrig @Lewinsky?

   Gillad av:Lewinsky, outdoor_miner (2 totalt)
 • @Hansen sa:

  @Anders sa:
  Hade önskat slippa tänka på detta, men man saknar ju tiden då Öster kunde leka med den här typen av tråklag. Kommer tex ihåg när Öster mötte Brage tidigt 90-tal, ledde med 3-0 efter 25 minuter, och Brage började maska för att inte åka på storspö.

  Som premiären 1993 då det kom upp en uppstickare som inte hade varit i Allsvenskan på många många år. Till premiäromgången på Värendsvallen kom Vulkanerna och hoppades
  på Degerforspoäng. Icke, sa Öster, och krossade dem med 5-0. När Degerfors efter en femårig sejour så åkte ur Allsvenskan 1997 vet vi ju alla vilka det var som de mötte i den sista omgången och vem från Liatorp som fick sista ordet. :)

  Det var då det. Nu är det helt andra tider. Alla lagen i de övre serierna är mycket taktiskt kunnigare och snabbare på bollen. Brage som de spelade i dag är ett duktigt lag som förtjänar respekt. Östers oförmåga att kunna ta tillvara de möjligheter som gavs avgjorde matchen. Bara att bita ihop och komma igen.

 • Som Bissan skrev, det är nåt annat att nöta ner Brage, Norrby och de lagen. Det såg trubbigt ut, känner man inte igen det?

  Nu tänker jag inte döma oss efter denna matchen heller. Det var för svagt idag helt enkelt.

 • Hade bad vibes innan matchen, Brage luriga o med lite flyt kunde störa oss o så blev det idag, även om mkt flyt att de bärgade 3p men så är fotbollen. Vi måste ge det 3st matcher till för att mer se om vi kan plocka de där viktiga trepoängarna med stabilt spel, skit bara händer ibland o tror nog karma kommer även drabba skitlaget från Borlänge framgent med, så bara gå vidare o försöka se det på längre sikt. Premiär avklarad o serien på gång på allvar, först ut nu 3p mot ÖIS så hänger vi med, alla till Götet!!!!!!

 • Måste säga det, hur omoget det än låter. Men Anton Lundin, jag ogillar den gubben skarpt. Spelar alltid fult, maskar, puttar undan bollar och är allmänt dräggig ute på fotbollsplanen.

   Gillad av:DNA (1 totalt)
 • De som oroar mest är väl att det verkar som matchen mot Helsingborg knäckte försvarets självförtroende, varmanen är tydligen yr i huvudet än,
  Våra mittbackar är för långsamma, typ , det lär bli en rad av lag som noterar östers oförmåga lösa upp igelkottsförsvar, o spela långa bollar på Bengt.

 • @xonitex sa:
  Måste säga det, hur omoget det än låter. Men ****** *****, jag ogillar den gubben skarpt. Spelar alltid fult, maskar, puttar undan bollar och är allmänt dräggig ute på fotbollsplanen.

  Vi hade väl kunnat byta ut det namnet mot t ex James Keene häromåret och då han man gjort tummen upp. :)

 • Den enda som är glad idag är väl Filip Elg på Smålandsposten som tyckte det hade varit kul om Brage tog sig till Allsvenskan, enligt senaste pod-avsnittet av ”Alla röster pratar Öster”. Idiot-uttalande på riktigt låg nivå!!!!!!!

   Gillad av:jojolaget (1 totalt)
 • OlsOls
  redigerade April 10

  Sämre än på Järdlers tid.

Logga in eller registrera för att kommentera.