Tråden om andra lag

1350351353355356399

Kommentarer

 • Det är få lag som kan gnugga som HBK ändå, det ska dom ha! Öis har fortsatt problem med plast-psyke?

   Gillad av:Platini (1 totalt)
 • Både Johansson och Bohman kom in i andra och gjorde mål. Gäller att ha torrt krut på bänken som vi såg i går.

 • 343 innebär mycket ytor i alla lagdelar till både sin för- och nackdel. Att inte byta formation utan fortsätter med samma och väljer att gå ner på alla fyra så får man skylla sig själv att det straffar sig. I slutet är det nästan parodi hur trött och slarvigt det ser ut. Ivarsson får stenhårt F i matchcoachning

   Gillad av:Slangen (1 totalt)
 • Perfekt resultat i den matchen, tack för det.

  • ÖIS har ju något, men det hade dem förra året också. De kommer att krossa motståndare när de känner för det men tappa fler matcher än den här.
  • HBK agerade precis exakt som förväntat. Lite tröga men effektiva i längden. Som byggda för Superettan.
   Gillad av:Johannesson, jon (2 totalt)
 • Offensiver vinner matcher, defensiver vinner serier.

 • Sämst idag? Bevakningen från Discovery. Usel produktion rakt igenom, om det här är tänkt att vara omgångens match.

  Tycker Gerzic är sämre än Stefan Rehn var. Till hans försvar ny i sin roll, men Pär Hansson var betydligt vassare i sin debut.

   Gillad av:Calle01 (1 totalt)
 • redigerade April 6

  Kan inte läsa artikeln pga låst men här var någon som inte hade lika bra vänner som en av våra hade i Falkenberg 2017. :). Det här är alltså från läktaren vi ska till näst - på annandag påsk.

  https://www.hallandsposten.se/sport/hbk/hbk-supporter-till-sjukhus-föll-två-meter-från-läktaren-1.69424907

 • https://www.fotbollskanalen.se/superettan/efter-hbks-otroliga-upphamtning-supporter-fick-lamna-i-ambulans/

  Låter inte jättebra för supportern när man läser ÖIS lagläkares bedömning efter att han dunsar ner med huvudet i asfalten.. Får hoppas på det bästa för supporterns skull.

 • redigerade April 7

  Hokkyn slut i Växjö. Lakers utslagna efter femtielva omgångar och fyra förluster mot Frölunda. Nu börjar fotbollsfesten i Växjö! :3

   Gillad av:naren, Jockeluring, ÖÖIIFF, Petter Bengtsson, Fille, Ols (6 totalt)
 • Örebro sparkar sin tränare Joel Cedergren vilket måste innebära rekordtidig petning i säsongen!? Han skrev 3-årskontrakt med ÖSK inför säsongen.

  https://www.expressen.se/sport/fotboll/superettan/avslojar-orebro-sparkar--tranaren-joel-cedergren/

   Gillad av:jon (1 totalt)
 • Nog för jag hade svårt att se hans spelfilosofi gå hem i ÖSK, men det var ruggigt överraskande. Järdler in?

 • @xonitex sa:
  Nog för jag hade svårt att se hans spelfilosofi gå hem i ÖSK, men det var ruggigt överraskande. Järdler in?

  Nej Axel Kjäll tar över. Blir förvånad om de anser sig ha råd att plocka in någon ny under säsongen.

 • Det håller ju inte att förlora en match så helt utan vidare. Är ju endast 29 omgångar kvar.

 • Bra scoutat vid tillsättningen av tjänsten, verkligen. Vilket enormt slöseri med föreningens resurser.

 • Fjärde tränarbytet på ett år? Kjäll-Gazimba-Lantz-Cedergren-Kjäll. Kanske läge att byta ut den som sköter rekryteringarna istället.

   Gillad av:Petter Bengtsson (1 totalt)
 • Lite som södra tillsatte wålemark för att ha ett snabbt spel på marken… ibland undrar man hur dem tänkt när.

  Vem blir nästa tränare att få gå? Haynes? Kalle Karlsson?

   Gillad av:outdoor_miner (1 totalt)
 • @Slangen sa:
  Fjärde tränarbytet på ett år? Kjäll-Gazimba-Lantz-Cedergren-Kjäll. Kanske läge att byta ut den som sköter rekryteringarna istället.

  Kjäll med andra ord?

   Gillad av:outdoor_miner, Hansen (2 totalt)
 • ÖSK hade alltså vid samma tidpunkt föregående år Axel Kjäll som tränare. Sen dess har dom anställt Vitor Gazimba, Marcus Lantz och Joel Cedergren varav Vitor och Joel hade kontrakt till 2023 resp 2024 och har entledigats i förtid, för att nu igen landa i Axel Kjäll.

  Att avlöna Järdler i 18 månader känns helt plötsligt som en bra deal... :)

   Gillad av:Slangen, Lewinsky, Tompa, Virden, Hansen (5 totalt)
 • @KAX sa:
  Örebro sparkar sin tränare Joel Cedergren vilket måste innebära rekordtidig petning i säsongen!? Han skrev 3-årskontrakt med ÖSK inför säsongen.

  https://www.expressen.se/sport/fotboll/superettan/avslojar-orebro-sparkar--tranaren-joel-cedergren/

  Kanske bäst att agera tidigt om man ser att det håller på att gå åt helvete. Istället för att agera när det är försent så är det ju ändå 29 matcher kvar

 • @Knugen sa:

  @KAX sa:
  Örebro sparkar sin tränare Joel Cedergren vilket måste innebära rekordtidig petning i säsongen!? Han skrev 3-årskontrakt med ÖSK inför säsongen.

  https://www.expressen.se/sport/fotboll/superettan/avslojar-orebro-sparkar--tranaren-joel-cedergren/

  Kanske bäst att agera tidigt om man ser att det håller på att gå åt helvete. Istället för att agera när det är försent så är det ju ändå 29 matcher kvar

  Jo de måste gått fullständigt åt hxxxxxe med honom o skurit sig rejält mellan spelare/sportchef säkert, lika bra då att agera än vänta.

   Gillad av:Knugen (1 totalt)
 • @Slangen sa:
  Fjärde tränarbytet på ett år? Kjäll-Gazimba-Lantz-Cedergren-Kjäll. Kanske läge att byta ut den som sköter rekryteringarna istället.

  Detta. Verkligen helt sjukt att/om den sportsliga ledningen ”går fria” i detta. Att sparka en tränare man för fyra månader sen tog in och skrev ett treårskontrakt med efter EN (1) seriematch är ett sånt otroligt underkännande av ens eget arbete. Lägg till det att man nu är tillbaka vid den tränare som man flyttade på för bara ett år sen och däremellan hunnit förbruka två ytterligare tränare. Det måste fan vara unikt i svensk fotboll. Hade Öster agerat så här hade jag skämts ögonen ur mig, det är så outsägligt pinsamt.

   Gillad av:Labila Kabila (1 totalt)
 • För att slå detta rekord måste man alltså sparka tränaren efter 0 matcher. Spännande att se när det händer

   Gillad av:Petter Bengtsson (1 totalt)
 • @jon sa:
  För att slå detta rekord måste man alltså sparka tränaren efter 0 matcher. Spännande att se när det händer

  Giles Stille hade blivit sparkad i halvtid om jag fått bestämma.

   Gillad av:ÖÖIIFF, jon, Virden, Zingo, penseln (5 totalt)
 • redigerade April 8

  Ordförande Kent Persson och sportchef Axel Kjell den 23 december 2021:
  Vi står inför en viktig vinter där många beslut behöver fattas. Efter en tuff säsong har vi samlat energi för att blicka framåt och tränarrekryteringen har varit högst prioriterad. Efter en väldigt noggrann rekryteringsprocess har styrelsen valt Joel Cedergren som vår huvudkandidat och jag är väldigt glad att vi kan presentera honom idag. Joel har precis de egenskaper vi söker för att bygga ett nytt, framgångsrikt ÖSK på planen, säger Kent Persson, ordförande i ÖSK Fotboll.

  I Joel får vi en tränare som har ett starkt track record i att bygga kultur, få med sig spelare på sina idéer och driva utveckling. Han har gett sina lag en stark identitet och han står för en typ av fotboll som vi vill bygga vår framtid runt. Han har erfarenhet från att ta ett lag från Superettan till Allsvenskan, vilket naturligtvis är ett plus. Klubben har ett tydligt resultatfokus, vi ska tillbaka till Allsvenskan, men vi vill också bygga en miljö som kan vara framgångsrik på allsvensk nivå, säger Axel Kjäll, fotbollschef i ÖSK Fotboll.
  (https://oskfotboll.se/osk/aktuellt/nyheter-2021/2021-12-23-joel-cedergren-ny-huvudtranare-i-osk-fotboll.html)

  Jiloan Hamad den 8 april 2022, efter en (1) seriematch:
  - Det finns säkert många som kan tycka att det är tidigt men försäsongen har varit lång och ibland fungerar inte saker och ting. Det är tråkigt, för Joel är en fin människa, men hans tankar låg inte i linje med det klubben ville.

  En frustration över utebliven utveckling har byggts upp i spelartruppen.

  Vi har känt att vi inte fått ut det som vi velat av truppen som vi har. Vi har inte känt oss trygga i spelet. Det är klart att det tar tid att bygga saker, men det har varit tufft för oss. Det har känts som om att vi inte vetat hur vi ska agera. Vi har hela tiden fått jaga ikapp och vi är ganska långt ifrån där vi hade velat vara.
  (https://www.fotbollskanalen.se/superettan/hamad-vi-spelare-har-inte-kant-oss-trygga/)

  Fullständigt absurt.

 • På tal om absurt så sänder HelaHälsingland imorgon mötet mellan Glada Hudik (som vann premiären med 4-0) och Ledsna Akropolis (som förlorade premiären med 0-28). Kan det bli ännu fler mål den här gången med en bussresa i benen också?

  https://www.helahalsingland.se/2022-04-07/klart-efter-premiarkrossen--vi-sander-huffs-mote-med-krislaget-akropolis-pa-lordag

 • Verkligen Anmärkningsvärt, 3 årskontrakt alltså, den är inte rolig.
  Vi behöver kanske inte överskatta Brages vinst då om ÖSK nu var så dysfunktionella.
  Vi möter ÖSK 14/5, synd vi inte möter dem redan nu när de är i obalans.

  Fasen så gött med premiär snart!

   Gillad av:olka6806, Labila Kabila, jon (3 totalt)
 • Det skrivs att blåvitt försöker hitta en ny chefsscout. Men fn har de ingen sportchef. Kan det finnas en risk för att en välrenommerad scout som nu också jobbar som sportchef kan finnas med på deras lista av kandidater.

 • redigerade April 9

  @Ols sa:
  Det skrivs att blåvitt försöker hitta en ny chefsscout. Men fn har de ingen sportchef. Kan det finnas en risk för att en välrenommerad scout som nu också jobbar som sportchef kan finnas med på deras lista av kandidater.

  Möjligen. Men när Jens och Vito pratar om att Öster är något de vill jobba med långsiktigt så tror iallafall jag att de menar det. Så jag tror inte att de lär ha någon framgång om de försöker dra i Vito. De kanske kan betala mer men om han hade varit ute efter pengar hade han inte gått från MFF till Öster från första början.

 • @Ols sa:
  Det skrivs att blåvitt försöker hitta en ny chefsscout. Men fn har de ingen sportchef. Kan det finnas en risk för att en välrenommerad scout som nu också jobbar som sportchef kan finnas med på deras lista av kandidater.

  Pengar kan väl möjligen köpa allt men Vito känns som han liksom under alla dessa år vill fortsätta bo kvar i Sölvesborg och då är det väl lite väl långt att pendla till Göteborg om man inte vill pendla så långt som Thomsson gjorde när han pendlade från Linköping till Växjö under tiden i Öster (Askebrand från Åsa till Växjö och Roar från Stidsvig till Växjö var också en del pendling, vet inte om Roar pendlade ända från Stidsvig till Åtvidaberg - då snuddade han väl vid sträckan Sölvesborg-Göteborg möjligen).

Logga in eller registrera för att kommentera.