Silly Season 2017/18

1151618202175

Kommentarer

 • @Greger sa:
  Blir det fler f.d rödblåa hos de andra rödblåa? En till? Två till?

  Tippar på Östlind också. Sen räcker det nog.

 • Gissar att han valde mellan ett år till i Öster där han skulle gå fightas för en plats i Järdlers 442 mot en mer framträdande roll i Örgryte. Tråkigt men stort lycka till i 28 matcher.

 • redigerade November 2017

  Vemodigt att KJL slutar. Samtidigt tror jag att han tjänar på det. Tränaren känner honom väl, han kommer att få speltid, och en klok spelare i ny miljö brukar utvecklas till det bättre. Lycka till. Och tack för allt – inte minst de kliniska och matchavgörande straffarna.

  (Vi får inte glömma att Öster saknade straffläggare – det var bedrövligt – när KJL resolut klev in och gav målgaranti så fort vi fick straff.)

 • Av säsongens tre straffsparksläggare har två lämnat. Kvar finns Bajrovic. Vem kan mer slå straffar. Velic och Strömberg som företrädde Lindblad var ju inte helt lyckade. Inte sedan Macke Jonssons dagar har vi haft något som Lindblad. Hasse Eklund var väl en som kunde sopa in en straff men det var också rätt många säsonger som gick med väldigt få tilldelade straffar.

 • För att få straffar måste man vistas i motståndarnas straffområde. Därför har det varit tunt för Öster vissa år.

  Nytt i J-Södra: https://www.jnytt.se/article/j-sodra-ska-presentera-nyforvarv/

   Gillad av:olka6806 (1 totalt)
 • Har kollat på intervjuerna med Concha och Järdler och kan konstatera att det verkar som att vissa spelare kanske inte passar in i Järdlers spel. Saker som högre tempo och springa mer ihop med att kunna vara spelförande och hålla i boll nämns och frågan är ju hur en del av de kontrakterade spelarna klarar det.

  Tempo och löpningar är väl inga problem för en sån som Drott men hur står det till med spelet med boll? Crona kan hålla i boll men finns det tempohöjning och ökad löpmängd att hämta där (Crona är väl dessutom hitplockad av Askebrand)? Kan Bajrovic lära sig bli en rörlig forward? Kapcevic? Hur funkar Johannesson i ett tvåmannaanfall?

 • @Greger sa:
  Har kollat på intervjuerna med Concha och Järdler och kan konstatera att det verkar som att vissa spelare kanske inte passar in i Järdlers spel. Saker som högre tempo och springa mer ihop med att kunna vara spelförande och hålla i boll nämns och frågan är ju hur en del av de kontrakterade spelarna klarar det.

  Tempo och löpningar är väl inga problem för en sån som Drott men hur står det till med spelet med boll? Crona kan hålla i boll men finns det tempohöjning och ökad löpmängd att hämta där (Crona är väl dessutom hitplockad av Askebrand)? Kan Bajrovic lära sig bli en rörlig forward? Kapcevic? Hur funkar Johannesson i ett tvåmannaanfall?

  Gått lite i samma tankar. Får inte ihop "Tempoväxlande spelare är viktigt. Vi ska spela en fotboll där det är mycket tempoväxlingar och hårt presspel. Det kräver viss fysisk." och Dragan Kapcevic MEN den 37-årige PC lyckades ju hitta rätt och stod för 17 poäng i Järdlers Värnamo anno 2017 så ekvationen går nog få ihop på något vis.

 • En känsla infinner sig att varken Drott el Crona är startande imf nästa år. Om nu Silka ska in, vilket jag ser som märkligt då Simon Nilsson dominerade totalt mot oss i båda matcherna, behöver vi få in en kreativ imf också. Två sittande kan vi glömma om vi ska föra matcher i Järdlers 4-4-2 vilket är glädjande. Vi behöver en tio år yngre Velic eller en ny Levi där, samt två nya yttrar. Framåt blir Dragan som ny om vi kör två anfallare, och funkar guld m Johannesson. Anfallare behöver vi ingen ny, det är steget bakom som behöver höjas.

 • Är inte Silka helt ok offensivt?

 • Ska man spela med två imf och bli ett topplag behövs en def imf med bra passningsfot för uppbyggnad, lex Anders Svensson, samt en mer kreativ som kan serva forwards lex Velic och Levi. Två bra yttrar där Pavic torde vara byxan men en ny vymf som gör fler poäng än Östlind. Har hela tiden förespråkat Oscar Johansson i Vmo som den vi främst borde värva från dem framför silka och lunkan.

   Gillad av:Ols (1 totalt)
 • Silka och Raskaj?

 • Vi får inte värva för många på fel sida 25, är de inte AS-spelare då så blir de inte det heller. Lika lite som att folk födda andra halvåret blir det. Ett par 94:or födda i januari vore mumma, från vilken klubb i söder som helst.

 • Att folk födda på hösten är underrepresenterade i elitidrott beror på att de sorteras ut eller lägger av redan i unga år när ett halvårs åldersfördel spelar roll.

 • Födda 3 oktober: Andreas Bild, Zlatan Ibrahimovic, Jan-Ove Waldner. Med inbördes ordning.

 • @jon sa:
  Att folk födda på hösten är underrepresenterade i elitidrott beror på att de sorteras ut eller lägger av redan i unga år när ett halvårs åldersfördel spelar roll.

  Kolla herrlandslaget just nu så kommer du hutta typ halva startelvan som är födda på andra halvåret. När jag gick tränarutbildning inom handboll pratade man om (har inte sett med egna ögon) en undersökning på fotbollsspelare i Skåne som då var typ 28 som är någon statistiskt beräknad
  Toppnivå i karriären. Man kollade spelare som spelade elitfotboll, dvs superettan eller högre i Sverige samt motsvarande utomlands. Tror det var två som varit med i ungdomslandslag och mer än hälften var faktiskt födda på hösten. Man ville då peka på hur lite ungdomslandslag betyder i det långa loppet (elitsatsning) och att de som höll ut och inte bara hade framgångar som ung inte blev mätta på fotbollen och därför fortsatte utvecklas.

  Finns säkert undersökningar som visar andra slutsatser

 • Helt klart är det slöseri med talang att sortera bort folk för tidigt. Vissa tar längre tid på sig att bli bra. Verkar vara bättre nu enligt era siffror, läste nåt för 10 år sen att typ 80% av elitseriespelarna i hockey var födda på våren

 • Frågan är vad Majstorovic gjorde på stan idag? Hämtade Frittes leksaker eller flirtar med fler spelare? Kapcevic?

 • @Sigge sa:
  Frågan är vad Majstorovic gjorde på stan idag? Hämtade Frittes leksaker eller flirtar med fler spelare? Kapcevic?

  Intressant!

 • Järdler?
  Concha?

 • Eastfront?

   Gillad av:Pelle, Petter Bengtsson (2 totalt)
 • Uttrycket "gult kort, varning"?

   Gillad av:Oscar J, per gustafsson, outdoor_miner, Eric (4 totalt)
 • @Ako sa:
  Uttrycket "gult kort, varning"?

  ..har kontrakt med Öster över säsongen 2022. Blir duktigt dyrt för Majstorovic att lösa!

   Gillad av:Ako (1 totalt)
 • redigerade November 2017

  Apropå Silka. Jag har typ sett honom en match. Förmodligen flera genom åren..

  Men det var en spelare i IFKV som utmärkte sig mycket när de mötte HIF på Olympia. En av dessa var just Liridon Silka, googlade jag då upp. Han var i den matchen otroligt rörlig, hämtade boll djupt, följde med i offensiven på ett föredömligt sätt, kom till något avslut och sådär, vill jag minnas. Lite av en dirigent. Han och en ytter från Värnamo hade varit mumma.

  Eller om det finns någon sponsor som vill punga upp för t ex Piotr som nämnts här inne innan.

 • redigerade November 2017

  http://fotboll.ois.se/mot-ois-nyforvarv-karl-johan-lindblad/

  Kalle siktar mot lagkapten om man läser (lyssnar) mellan raderna

 • @Eric sa:
  http://fotboll.ois.se/mot-ois-nyforvarv-karl-johan-lindblad/

  Kalle siktar mot lagkapten om man läser (lyssnar) mellan raderna

  Gör ont i hjärtat att se honom med en annan sköld på bröstet

   Gillad av:razz97, staglabacken, Lewinsky, [Raderad användare], Tobbbee, Sheriffen, onion (7 totalt)
Logga in eller registrera för att kommentera.