Falkenberg-Öster 6/5 17:30

redigerade April 2018 i Supportersnack

Igår var Ericsson ende försvarare på bänken (vet inte varför de bara hade fem utespelare när de kan ha sex stycken) och i nästa match är Vasilj avstängd. Kunde Lundgren inte ens vara på bänken ska man kanske inte räkna med honom i nästa match. Silverholt också avstängd och i värsta fall både Silka och Kapcevic borta igen.

Då kommer nog Gustafson in i truppen igen och så kan man ju bjussa Ahrn på en bänkplats. Önskar följande lag mot FFF och sedan tar man nya tag med mer ordinarie trupp mot Värnamo.

Sobo
Karlsson-Karlsson-Örnblom-Pavic
Johansson-Drott-Fuhre-Helg
Johannesson-Bajrovic

Bänk:
Malmkvist
Ericsson
Andreasson
Gustafson
Avdic
Faour
Ahrn

Önskar även följande förinställda byten efter en timme:
Fuhre->Gustafson
Johansson->Avdic
Bajrovic->Ahrn

«13456

Kommentarer

 • Vi alla minns väl förra året vilken succé resan till Falkenberg blev när vi tog över deras invigning av sin nya arena totalt, Låt oss göra om detta ännu en gång

  http://www.eastfront.se/events/?id=55

   Gillad av:Labila Kabila, Redarmy88, olka6806, xonitex (4 totalt)
 • Falkenbergs Erik Pärsson har 2 gula och avstängs alltså mot Öster om han får ett gult imorgon mot Halmstad.

 • Ödesmatchen blir mot värnamo, gud förbjude att vi förlorar den, blir en riktig ödesmatch för bägge lagen, igen direkt fördel o ha roar på motståndarbänken i den matchen

 • @Oldtimern sa:
  igen direkt fördel o ha roar på motståndarbänken i den matchen

  Äntligen lite positiv. Återigen har vi den direkta fördelen.

   Gillad av:Slangen, Labila Kabila (2 totalt)
 • På melodin nedan en specifik ramsa på söndag med tanke på vår form, deras arenanamn och hur matchen troligen kommer gestalta sig:

  Vi bjuder på mål
  Vi bjuder på måååål
  Och vår arena
  Den har alkohol

   Gillad av:olka6806 (1 totalt)
 • Finns tyvärr inget som helst positivt o säga om öster än så länge i alla fall, uselt spel, dålig taktik, o strul i organisationen

   Gillad av:JanJosefsson (1 totalt)
 • Ser att eklund o axeldal leder falkenberg på bänken två gamla österprofiler, som gett oss många högtidstunder, så det kan bli,

   Gillad av:JanJosefsson (1 totalt)
 • McAMcA
  redigerade May 2018

  Plural på högtidsstunder med Axeldal känns jäkligt tveksamt. Han gjorde ju inte ens mål på träning...

   Gillad av:Greger, NonPhixion, Labila Kabila (3 totalt)
 • redigerade May 2018

  @McA sa:
  Plural på högtidsstunder med Axeldal känns jäkligt tveksamt. Han gjorde ju inte ens mål på träning...

  Hans viktigaste insats för Öster var ju på riktigt när han blev såld och vidaresåld eftersom Öster verkligen behövde de pengarna.

  Sedan minns jag Trelleborg borta 1994 som något extra eftersom han gjorde två av de tre Östermålen i den matchen. Seger 3-1. Den första Östermatch på bortaplan som jag sett.

 • Drömmer fortfarande mardrömmar om Axeldals två missade frilägen på slutet mot Landskrona då vi torska borta med 3-4.

 • Om de har nån känsla för sitt gamla lag låte4 de oss vinna, vi behöver poängen bättre än dem

 • Falkenberg spelar ganska likt Öster tycker jag, eller hur Öster vill spela ;). Imponerade på mig mot HBK. Tycker vi bör prioritera defensiven och gå på kontring!

 • Hellre realistisk, askebrandsk kontringsfotboll än en ambition att spela som Barcelona med ett Superettan-lag.

 • redigerade May 2018

  @xonitex sa:
  Falkenberg spelar ganska likt Öster tycker jag, eller hur Öster vill spela ;). Imponerade på mig mot HBK. Tycker vi bör prioritera defensiven och gå på kontring!

  Ja, deras snabba anfallsspel kommer verkligen att sätta vårt försvar på prov. Här behöver vi ligga lågt, annars kommer deras raka passningsspel mot Erik Pärsson mellan mittback/ytterback såras oss svårt. Inte helt bra att vi får ett nykomponerat mittbackspar med tanke på detta, men bra att vi får in Månz huvudspel med tanke på deras inläggsspel. Stefan måste vinna sin match mot en Östlind i storform och om de fortsätter att spelar Christoffer Carlsson centralt ska Drott ta bort honom tidigt. Defensivt är de dock svagare, vilket vi måste utnyttja. Viktigt med hög procent på de chanser vi får. Skadar inte att ta lite skott utifrån mot deras målvakt, han påminner lite om Robin, bra reflexer men gör ibland missar när han får för mycket tid att tänka.

   Gillad av:olka6806 (1 totalt)
 • Inför omgång 6 är det bara en spelare i Öster/Värnamo som står på ett gult från avstängning i derbyt i omgång 7: Freddy Winsth.

  Kan det bli fulltalig trupp mot Värnamo för första gången i år om man kan hoppas att Silka/Lunkan/Dragan finns tillgängliga då utöver att Vasilj/Silverholt kommer åter från avstängningarna?

   Gillad av:olka6806 (1 totalt)
 • Glöm att vi har nån chans mot falkenberg, även om vi här har allt o vinna, igen räknar med österseger, det gäller ju däremot o vinna mot värnamo frei , norrby.

 • redigerade May 2018

  @Oldtimern sa:
  Glöm att vi har nån chans mot falkenberg

  Skit också. Jag åker dit och ville ändå hoppas lite på en skräll, men nu måste jag alltså glömma mina förhoppningar? Lika bra att bara lägga sig och dö, oh du grymma värld! :frown:

   Gillad av:Petter Bengtsson, olka6806, Bobby (3 totalt)
 • @Oldtimern sa:
  Glöm att vi har nån chans mot falkenberg, även om vi här har allt o vinna, igen räknar med österseger, det gäller ju däremot o vinna mot värnamo frei , norrby.

  Nu hoppas vi bara att spelarna och hela föreningen tar till sig din attityd och inser att allt är kört. Egentligen onödigt att åka dit ens. Om de lämnar walk over så förlorar vi ju bara med 3-0. ironi

   Gillad av:Petter Bengtsson, olka6806 (2 totalt)
 • Ser det som en 50-50 match, håller vi bara hyfsat tätt bakåt o ej bjuder på mål likt sista samt att domarn obegripligt visar ut ngn så har va alla chanser till vinst faktiskt. Pingislaget har absolut inte bättre trupp än vad vi har o har tydligen efter förutsättningarna hittills levererat med en positiv spelstil, ser första 20min som väldigt viktiga här.
  Om vi tar förra årets drabbningar på Påskbergsvallen resp Alkoholhaltiga arenan så hade vi båda gångerna fru fortuna med oss i början, varefter matcherna sedan helt vägde över till vår fördel med 6p; samma sak egentligen mot ÖIS bara det att vi släppt in "onödigt" mål i början o sedan stark uppförsbacke!

  Viktigt med bra o positiv support, även om det blir tufft så med lite flyt kan vi absolut ta 3p, inget som egentligen säger att vi inte ska kunna mäkta med det likt Bönköping matchen....

   Gillad av:Bissan, Petter Bengtsson, olka6806 (3 totalt)
 • @Hasse-Hattrick sa:

  Om de lämnar walk over så förlorar vi ju bara med 3-0. ironi

  Nja, man blir även utslängd från seriesystemet och får börja om längst ner i hierarkin, så då slipper vi i alla fall division 1!

 • @Petter Bengtsson sa:
  Hellre realistisk, askebrandsk kontringsfotboll än en ambition att spela som Barcelona med ett Superettan-lag.

  Barca spelar väl inte enligt Järdlers filosofi? Det är knappast svårare att spela som han vill, men spelartyperna kanske inte finns? Har iallafall inget med just superettan att göra.

 • redigerade May 2018

  Vi möter ju inte direkt Real Madrid varje match, heller.

 • Nu bygger vi ett lag med järdlers filosofi. Lämna klagan någon annanstans. Vi vet vad Järdler kan och hur han vill spela. Saker tar tid.

  Väljer vi att se spelare för spelare är Öster ett ganska medelmåttigt lag och i slutändan krävs det att individerna höjer sig. Gärna över sin förmåga. Så att vi kan uppleva ett år i allsvenskan för att åka ner. Igen.

  Jag tar gärna ett mittenår nu för att sen kliva upp. Bättre lämpade spelare där vi förväntas föra matcherna och lita på vår egen bolltrygghet. Motsatsen till askebrand eller vilken medioker wålemarkstränare som helst. Man vinner inte allsvenskan på långbollar. Inte sen underlaget blev jämnt konst/hybridgräs. Och tur är väl det. Framåt Järdler!

   Gillad av:ubie67, KAX, korrsa, olka6806, xonitex, Thojo, Charlie, Memory Man, DNA, Platini (10 totalt)
 • Problemet är bara att ta en mittplats i superettan, lätt slutar med åka ur, frågan är om spela4na tror de är bättre än de är talades ju mycket om topplag, då blur det lätt oro o nerver när det sen visar sig inte vara så bra som man trodde, helt ärligt så verkar det ju som öster är ett av de tre fyra sämst lagen just nu, men v8 väntar kanske maj månad ut innan vi kan se om det verkligen är så, ni glömmer ordstävet den man älskar agar man

 • @Oldtimern sa:
  Problemet är bara att ta en mittplats i superettan, lätt slutar med åka ur, frågan är om spela4na tror de är bättre än de är talades ju mycket om topplag, då blur det lätt oro o nerver när det sen visar sig inte vara så bra som man trodde, helt ärligt så verkar det ju som öster är ett av de tre fyra sämst lagen just nu, men v8 väntar kanske maj månad ut innan vi kan se om det verkligen är så, ni glömmer ordstävet den man älskar agar man

  Kom ihåg att Askebrand hade varit tränare i mer än ett halvår när vi förlorade mot Sufstar, 2015. Vi har suttit i skiten förut. Tålamod med en bra spelidé ger ofta resultat.

   Gillad av:olka6806, korrsa, KAX, Sigge, Steffe, Kalle Dahl, Manne, Pekka (8 totalt)
 • Tyvärr pga bristande intresse måste vi tyvärr ställa in bussresan på söndag!! Men hoppas folk tar sig dit på egen hand ändå

 • 26 anmälda är väl ändå okej. Ser att ni vill ha 30 stycken för att genomföra resan och kan därför sponsra två platser, dvs sponsra bussen med 300:- om det skulle ha någon påverkan? Kanske någon annan som vill sponsra övriga två platser eller att man tar ut 20:- mer per resenär för att få iväg bussen?
  Trist om det blir inställt!

 • Kör bussen, vi får väl lägga en tjuga mer som Kurtz säger.

   Gillad av:papy, Labila Kabila, Lewinsky, Lutavallen (4 totalt)
 • Blir det nån buss?

  _I Falkenberg hoppas man på en fotbollsfest. Öster drar folk.

  – Vi räknar med några hundra åskådare från Växjö och kan vi nå en publiksiffra mot 3 000 är vi nöjda, säger Falkenbergs sportchef Håkan Nilsson._

  http://www.smp.se/sport/jardler-vi-har-varit-for-slarviga/

Logga in eller registrera för att kommentera.