Veckobrev

Kvinnor, ja dessa underbara kvinnor

Kvinnor är näst efter ost, Guds gåva till mänskligheten. Kvinnor kan få en till de mest konstiga saker. En del kan åka på 200 Östermatcher i rad och det förefaller tokigt. Andra som har kvinnor kan helt sonika stanna hemma utan att ha lust att gå på match alls. Det låter också tokigt.


Jag brukar ofta näpsa folk som stannar hemma hos sin flickvän istället för att gå och se på Östers IF. Nu ska jag dock lägga alla korten på bordet. Jag är bara avundsjuk. Mitt mål är givetvis att skaffa en kvinna som jag kan skämma bort. Varför åka 100 mil i en minibuss för att se Öster förlora mot Gefle när man kan gå runt Växjösjön hand i hand med en vacker kvinna. Nedan följer lite erfarenheter som drabbat mig i mina försök att hitta den rätta.

Mitt första och enda besök hon Monikas (gammal flamma) föräldrar i Tingsryd är en klassiker. Lördagssteken förtärs och flera artiga fraser utbyts. Framåt seneftermiddagen slår jag mig ner i soffan jämte hennes pappa för att titta på tipsextra. Husets toalett har ingång precis jämte tv:n men eftersom jag är helt uppslukad av en engelsk division 1 match märker inte jag att Monikas mamma går in på toaletten. I den familjen har man heller inte för vana att låsa efter sig på toa. Vid ett spelarbyte ska jag snabba mig in på toan. Jag rycker upp dörren och fullständigt stormar in. Där halvvägs inne märker jag att hennes morsa sitter och kissar. Som jag tidigare skrev, det var enda gången jag besökte det huset.

Under mina två år på folkhögskola var jag nog kär i alla flickorna, dock inte på en gång. En av tjejerna var väldigt intresserad av akvariefiskar och hade således ett akvarium. Mitt intresse för fiskar har nog aldrig varit större än då. Jag tog en chipsskål och fyllde den med vatten. Två fiskar köptes in och vi hade nu någonting att prata med varandra om. Nej, inte fiskarna och jag, utan tjejen givetvis. Då hon glatt skulle bevittna mina nya husdjur fick hon sig en chock. En av fiskarna hade helt sonika hoppat ur chipsskålen och landat i en papperskorg. Det var sist gången hon besökte mig.

Då jag och Lewinsky satt och kollade på damernas tyngdlyftning i OS frågade han mig om jag kunde tänka mig att ligga med Rummänskan för 10 000:-. Jag replikerade snabbt att hon hade nog inte velat ligga med mig för 10 000:-. Så illa är det. Tur att man kan fördriva helgerna genom att titta på en sju-åtta fotbollsmatcher.

En annan charmör som ofta förvrider huvudet på kvinnor är min kompis Simon. För ett par år sedan gifte han sig med en åtta år äldre kvinna som hade två egna barn. Det fick snabbt en egen unge och kärleken spirade. Det hela bar sig inte bättre än att båda två blev kära i någon annan. Nu ordnade det sig så bra att Simon blev kär i barnflickan och hans fru blev kär i den killen som var best man på bröllopet. Huruvida alla fyra är lyckliga idag vet jag inte, men kvinnor kan få en till de mest konstiga saker.

Gör man inte tokiga saker för tjejer så är det för pengar. Min kompis Jörgen skulle tjäna 1000:- om han käkade upp ett paket smör. Försöket misslyckades gravt. Det hade nog varit lättare att leta reda på nålen i höstacken, sy en fotboll och lära Kaspars att göra tio kickar. Att käka smör är nog heller ingen brudmagnet. Jag antar att det är samma hippfaktor som att spela boule och vara nykterist.

Det ultimata är nog att hitta en tjej som gillar fotboll. Varför inte i damlaget? Nä, nästa säsong så följer jag med Svarta Hatten land och rike runt för att kombinera mina två intressen, kvinnor och fotboll. Rent fotbollsmässigt har det ingen betydelse eftersom herrarna ändå spelat som fruntimmer hela säsongen.

Ta hem full rätts
Stefan Lindstig