Veckobrev

PC, love und understanding

Under sensommaren propagerades det en hel del för kvasiarrangemanget OS. Trots fyra svenska guld får vi väl säga att det gick sådär. Den Kronbergiske skytten Emil Andersson låg på medaljplats inför sista skotten. Då bestämmer han sig för att ändra på siktet! Skottet är av samma riktning som Feskarns inlägg och han hamnar på fjärde plats. Sedan kan vi väl också medge att det var synd att Patrik Kristiansson hittade sina stavar.


Friidrottsmedaljer i all ära, kärleken till fotboll i allmänhet och Östers IF i synnerhet är större allting annat. Med en av seriens bästa trupper var bara frågan om vi skulle komma etta eller tvåa. När sedan Per Cederqvist dyker upp och uppträder med sådan knivskarp effektivitet som vi inte sett sedan Lill-dammas dagar borde allting vara frid och fröjd, men ack. Som obotlig optimist fodras det endast en bra halvlek och en seger för att man återigen ska tro på allsvensks avancemang. Lika snabbt som hoppet frodas så får man återigen en kniv i hjärtat. 1-3 mot BP var ett hugg som åtminstone jag inte kommer att hämta mig ifrån.

Att dagens Öster inte är bland Superettans tre bästa lag får vi väl erkänna. Frågan är bara i vilken division tränaren och styrelsen spelar? Alla visste att vi behövde en anfallare till inför säsongen. Widén bad att få en forward, men styrelsen nekade. Nu ligger vi där vi ligger och får försöka inrikta oss på nästa säsong. Veckans tyngsta händelse förknippas dock med en bild från Smålandskompostens förstasida. Bilden är från amerikansk pubmiljö på en bartender som flankeras av två yppiga kvinnor. Detta visar sig vara finansiärerna av Vision Värendsvallen och raskt sjönk detta projekt lika galant som Andreas Andersson en gång gjorde.

En strimma ljus i tillvaron ges av de spelbolag som lockar med att sätta in 250:- på mitt Internetkonto om jag blir kund hos dom. Man tackar och tar emot. Sätter in sina pengar, får 250:- och plockar ut skiten. Inte undra på att flera East Frontare lyckas bra på utländska spelkonto med sådan affärsverksamhet.

Med PC i laget, många unga talanger samt ett par nyförvärv ger jag redan nu ett experttips. Nästa år kommer vi att gå upp i allsvenskan. Allting annat måste ses som ett gravt misslyckande. Styrelsen kan inte vara nöjd med att det kommer 2500 personer på matcherna och att laget ligger i mitten på serien. Nä, go vänner; 2006 är det återigen allsvenskt spel på Vallen. Det ni, då blir det åka av.

Till sist vill jag förgylla tillvaron med en gammal ramsa i ny sann(?) tappning.
”Alla luktar fisk i Öster dam….”

Ta hem full rätts
Stefan Lindstig