Nyheter

EF bygger om websida

Efter att den senaste tiden ha analyserat tillgänglig tid och olika nya system är det nu klart att nuvarande eastfront.net under 2010 kommer att bytas ut. Anledningarba är flera, omodern struktur och osupporterad gammal "webmotor" de allra främsta.

När vi under 2001 började leka med tanken att eastfront.net skulle gå från en rätt liten fansida till att bli en stor portal så undrade nog alla inblandade vad som egentligen skulle hända. Idag vet vi svaret. Efter att ha vidareutvecklats i några år så har eastfront.net skapat upp (och sedermera lyckats behålla sin status som) den största gemensamma mötesplatsen för Östersupportrar på nätet idag. Men som med allt annat här i världen krävs modernisering och upprustning för att möta den nya tidens krav, och därför kommer nu en helt ny version av sidan att börja utvecklas och lanseras i omgångar.

Tanken är att sidan inte ska växa över gränserna utan behålla sin fokus på kärnverksamheterna: Mötesplats för Östersupportrar (ett aktivt forum), läsvärda texter (krönikor), tillhandahålla EF Trophy samt att vara betalningsportal för olika medlemstjänster (medlemsavgifter och resor). Nedan följer de steg som sidan kommer att ta mot sin nyförvandling:

Steg 1: Februari 2010
Sidan nylanseras med ett nytt artikelsystem med ett fullt fungerande nytt forum och samtliga gamla krönikor och texter inkonverterade. Även medlemsportalen kommer då att vara klar, vilket i praktiken innebär att det är först då som vi kan ta emot medlemsavgifter och liknande elektroniskt.

Steg 2: April 2010
I det andra och sista steget läggs EF Trophy (matcher/spelare och viss statistik) till, liksom en ny resehantering. Tanken är att detta ska vara helt klart innan Superettan 2010 startar.

Lite mer teknisk info följer nedan för de som är intresserade:

– Sidan kommer i framtiden att drivas med WordPress 2.8.x (eventuellt 2.9.x) som motor.
– Alla artiklar som skrivs på sidan kommer automatiskt att länkas på vår sida på Facebook, vår Twitter och sidans RSS-flöde.
– VI kommer att använda Payson som leverantör för elektroniska betalningar. Payson stödjer de allra vanligaste elektroniska betalmedel som finns idag, läs mer och skaffa gärna ett konto redan idag på http://www.payson.se.