Krönikor

Krönika: Tick, tack.

När frustrationen över en envis känsla av vakuum är som allra störst kan man idag läsa att Freddy Söderberg nu är klar för Hammarby IF. Ja ni läste rätt. Samma Freddy som vi dömde ut under hans sejour i Öster, samma Freddy vi envist hävdade inte ens var en skugga av den andra Freddy (Borg) , den Freddy som tillsammans med Pär Cederqvist bildade Värnamoligan och skapade roliga läktarsånger som Alla flyr med båt från Värnamo. Vi kunde inte utveckla den här killen i Öster, utan får nu se oss blåsta på fjolårets målspruta i Division 1 Södra. Sånt är livet.

Jo, nu kan det ju faktiskt vara så att Hammarby gjort en kass värvning, och att Freddy inom 1-2 års tid återgår till Superettan eller sämre med stukat självförtroende och en erfarenhet rikare. Vi minns ju alla hur det gick för forne anfallskompisen och ovan nämnda PC, som man nog kan säga sågs som en ännu större talang. Men jag kan inte låta bli att störas en liten aning över situationen, och vårt rykte som talangutvecklare är plötsligt än mer skamfilat.

Hursomhelst önskar jag faktiskt Freddy lycka till däruppe. Välkommen till myten.

Om man då ändå hade några Östernyheter eller rent skvaller att gotta sig i, men inte ens det kan jag bjuda på. Det finns en del i pipelinen som man säger, inget jag kan eller vill kommentera – men det drar ut på tiden och ju längre det gör det ju mer misstänksam och frustrerad blir man.

Tiden går. Tick, tack.

Och för varje sekund så känns den nya demontränaren som ska lyfta vår sargade förening mer avlägsen, och för varje sekund känns spelartruppen än mer osäker än tidigare. Som väl är så är jag inte särskilt orolig över föreningen som sådan, vi ligger inte nära konkurs och jag tror att viljan att vilja förändra och jobba mer ideellt med praktiska göromål finns där. Det är främst det sportsliga som oroar mig, för vi ska ju inte spela igenom Division 1 Södra med Curt Persson som innermittfältare…

På forumet har nyhetstorkan lett till att det diskuteras om man inte ska ta och skapa egna nyheter, bara för att hålla intresset vid liv. Kan inte låta bli att känna att det är aningen märkligt. Och vi brukade för inte så länge sen elakt hånflina åt t.ex. BLT:s bevakning av Mjällby. Jag vill inte hamna där, med rykten initierade av någon spelares kompis farsa i lokaltidningen – eller att klubben skulle gå ut med att spelare eller tränare är klara när de inte är det – aprilskämt eller ej. Jag tror inte det gynnar oss i längden. Jag säger så här, de senaste årens nära nog perfekt avvägda nyhetsflöde är ändå optimalt i längden.

Så vi ska skaffa oss aningen mer tålamod. Vi kommer att behöva det under säsongen 2008 också ska ni se.

En annan sak som diskuterats livligt i forumet är den s k skittråden. Det har blivit till en liten tradition på vår hemsida; att så fort fotbollssäsongen slutar så startas en ny skittråd. Där redovisas och diskuteras andra idrotters resultat, där kan vi garva åt att trådskaparen och underhållaren – en viss mattförsäljare – envisas med att kalla innebandy för pinnboll och basket för korgboll. Resultaten må vara mer eller mindre intressanta (favoriten hittills är resultatlistan från NM i terräng från Kusens backe i Södertälje), och frågan debattörerna ställt sig i forumet är huruvida tråden skall finnas i Supportersnack-forumet (det öppna som alla kan läsa och som egentligen ska handla om Öster/fotboll) eller i UpFront! (det stängda som endast inloggade kan läsa och som kan handla om allt annat). Då tog en annan moderator beslutet att flytta tråden till UpFront!. Jag var själv kluven till detta, då jag är en sucker för historia och tradition, men gav med mig. Men fick ett massivt tryck på mig som webbmaster att flytta tillbaka den. Omedelbums.

Och velig människa som jag är så gav jag med mig igen. Så nu finns skittråden till allmän beskådning i Supportersnack igen.  Jag är en av de där människorna som kan ödsla halva morgonen på att välja frukostflingor.

På tal om frukostflingor – imorgon vill jag sätta dem i halsen när jag läser att demontränaren klar för rödblått.

Kom igen nu Öster. Ge oss ett Ö…

//Z