Krönikor

Krönika: This means war

Degerfors avklarat, och vilken tung match det blev. Många trodde på promenadseger med tanke på spelet senast mot J-Södra, men inte jag. Degerfors är inne i ett stim, har slagläge underifrån och är alltid starka på Stora Valla. Jag var väldigt nöjd med 0-0 och bibehållet trepoängsförsprång efter första halvlek, men sen vann tydligen Degerfors rättvist ändå till sist. It happens.

Det vore för lätt att deppa ihop nu igen och ta sig tillbaka till den tveksamhet man kände innan J-Södra – eller ännu värre – den totala uppgivenhet man kände efter Sirius.

Helt klart är nu att vi kommer att behöva lita till våra bottenkollegors uselhet och säkert vinna minst två av de fyra återstående matcherna. Efter Sirius trodde jag inte vi skulle klara av det, men efter J-Södra är jag fortfarande övertygad. Ja jag är faktiskt det.

Men det kommer att krävas krig. Kanske slappnade killarna av lite för mycket efter J-Södra, och kanske ska jag aldrig i helvete mer ta rapporter om bra träningar som något positivt. Absolut inte om det innebär att man viker ner sig totalt efteråt.

Nej jag väljer att inte raljera för mycket idag. Allt ont har redan sagts. Allra mest i ett forum som jag nu börjar förstå en del av mina kollegor som väntar 2-3 dagar innan de besöker vår hemsida efter en förlust. Vi moderatorer kan inte göra det. Vi måste läsa igenom skiten som folk vräker ur sig i vår förenings namn, och idag blev det för mycket – igen.

Tro fan att även jag är förbannad. Trött på att vi aldrig, aldrig, aldrig, aldrig kan få till något som kan likna stabilitet i Östers IF. Trött på att se mina supportervänner ha tårar i ögonen. Trött på att spelare konstant underpresterar oavsett om de får skickliga tränare att tillgå eller inte. Trött på att vi aldrig, aldrig, aldrig tycks kunna bryta denna förbannelse som nu hägrar över oss. Trött på att vi efter även den här säsongen kommer att tvingas börja om på många punkter igen.

Men jag förstår skillnaden att skriva i mitt namn eller att skriva under pseudonym i ett forum på en hemsida. De flesta av er andra också. Tack och lov.

Tillbaka till fotbollen: Slaget är inte förlorat, även om det känns så just nu. Det såg bra ut mot Örgryte, underbart ut mot J-Södra, och taskigt ut mot Degerfors. Vi har målskillnaden med oss. Vi har supportrar som lever och andas.

Vill vi så löser vi det här. Eller?

//Z