Nyheter

Mötesrapport – EF/Öster 26:e aug

Vi sviker er aldrigPå grund av den uppkomna tabellsituationen och våra medlemmars tilltagande oro har EF bett om ett möte med ansvariga i Öster. Idag blev det av, och här finner ni en rapport om vad som kom fram av det.

Medverkande från Östers sida var styrelseordförande Curt Persson, styrelseledamot Peter Ringius och klubbchef Ola Rydén. East Front representerades av ordförande Magnus Skagert, samt medlemmarna Torbjörn Axelsson, Jonas Horn och Tobias Croby.

Curt Persson inledde mötet med att mer i detalj berätta om den ändrade målsättning styrelsen lade upp och presenterade för föreningens medlemmar samt press för cirka två veckor sedan. I den målsättningen (eller planen) beskrevs att en del förändringar i såväl spelartrupp som tränarorganisation för A-lag och U21/Tipselit skulle ske, samt att man sänkt målsättningen från allsvenskt kontrakt till en mittenplacering i Superettan. Den planen och de uppsatta målen gäller.

East Fronts representanter förklarade hur frustrerat och sorgset det just nu är i supporterleden och redogjorde också för det stora antalet medlemmar som till dags dato krävt Giles Stilles avgång. Oron gäller givetvis främst det faktum att Östers IF för tillfället är placerat sist i Superettatabellen och därmed riskerar att få lämna elitfotbollen samt att det såväl spel- som poängmässigt sett dåligt ut en längre tid. Vi förklarade också att det iochmed föreningens övriga goda status såväl ekonomiskt som organisatoriskt känns ännu värre för många av supportrarna än t.ex. under krisåren 1998 – 2000.

Vi förklarade också att East Front som förening inte kommer att mana våra medlemmar till bojkott eller andra aktioner mot Östers IF vilket antytts i en del medier. Supporterklubbens vilka och önskan är att alltid stötta Östers IF på planen – borta som hemma. Under pågående match vill vi att vårt stöd är oförändrat – oavsett vad vi tycker om de ledare och spelare som företräder föreningen.

Curt, Peter och Ola berättade även hur de själva personligen känner i situtationen, och vi kunde enas om att våra känslor överensstämmer på pricken. Det är frustration, ilska och sorgsenhet även bland våra ledare. Men också en knuten näve. Och en solklar vilja att klara de uppsatta målen.

Rent konkret har inga direkta aktioner eller förändringar kommit av dagens samtal. Men vi – Öster och East Front – har accepterat varandras ståndpunkter och är överens om det viktigaste; oavsett vad vi känner så måste vi tillsammans fortsätta att stötta Östers IF. Fortsätta gå på matcherna. Att stanna hemma gör inte spelet bättre, inte heller främjar det föreningen. Syns vi inte, finns vi inte.

Vi som representerade East Front är således totalt sett mycket nöjda med mötet, och på det sätt vår oro och frustration blev emottaget.

Nedtecknat för East Fronts räkning 27:e juli 2007

Tobias Croby