Krönikor

Krönika: Still(tj)e i Öster

Ja, vad händer egentligen i Öster? Har inte ni också känslan av en slags seg grå deg som långsamt kavlats ut och nu liksom bara jäser innan den till sist ska börja bakas i april och framåt? Abstinensen är svår, stubinen är kort och huvudet fullt av tankar. Jockeluring skrev en lysande krönika om i princip samma ämne bara häromveckan, men i väntans tider är det ändå så jävligt att ni säkert står ut med en till…

I brist på fotboll börjar man fundera på annan idrott. Jag har lovat äldsta sonen att vi ska gå på bandymatch en dag, och då får det nog bli Vetlanda BK som jag har ett förhållande till efter att ha jobbat en del på ett företag i Vetlanda för några år sedan och sedan inte riktigt släppt greppet. Det blir liksom något visst när man får en relation till en plats och ett lag. Så nu ska jag bara ta mig upp, vet ju att det finns några BK:are till på EF:s forum så vi får väl samla ihop en bil och ta oss upp på en lämplig match? Använd gärna forumet för att påminna mig framöver.
Jag var en runda på staden idag, tittade på teknikgrejer på Claes Ohlson (manlig fåfänga) och stöttade farsan i ett bredbandsinköp. Då stöter man på forumskribent Labila Kabila mitt på Storgatan som skrävlade med att han minsann ställt in ett biobesök på Palladium för att åka till Tingsryd för länsderbyt TAIF – Troja. Jag fick genast dåligt samvete, den matchen ville jag ju också se. Men nu hade man i princip redan planerat kvällen framför TV6 och Lille – Man U… och vad händer? En riktig tråkig CL-skitmatch på TV, och i Dackehallen vinner tigrarna med 7-3… Jag måste lära mig prioritera. 35 år gammal och jubelidiot.
Ja ni läste rätt. 35 år gammal. Den 19:e februari klämtade klockan för ännu ett Zingoår, och den här gången är det värre än någonsin.  Ni som är däromkring åldersmässigt vet nog vad jag menar, gubbskräcken. Den här gången yttrar det sig i att jag och syrrans kille för några veckor sedan satt och lovade varandra att vi skulle ställa upp i Växjöloppet. 21 km. Första maj. 35 år gammal och jubelidiot, som sagt. Men något gott ska väl komma ur det, och jag har kommit igång bra med träning (box på sandsäcken hemma samt lättare löpning i snöyran) så det vetefan om jag inte kommer att klara av det. Och på köpet tappa lite gubbkilon.
Men strunt i det nu för imorgon, imorgon ska vi få se Öster spela igen. Och på andra sidan hittar vi då ännu ett lag (utöver Vetlanda och tigrarna från Tingsryd) som jag har en relation till och sett en handfull matcher med. Fram tills i somras var jag anställd på ett företag med huvudkontoret i Huskvarna, och jag har utöver spenderat en hel del arbetsdagar även sovit en del nätter där – och då oftast på mysiga minihotellet Qrogen mitt i city. Där, just på det stället fick jag bland annat lära mig att HV71 står för Huskvarna/Vätterstad 1971 och inte har ett dugg med Jönköping att göra, vilket ni kan läsa om i en tidigare krönika om ni orkar.
Tillbaka till Östers IF, flummigare än vanligt ikväll…
Brima Koroma. En provspelare med det namnet kom och vi fick en moraldebatt på forumet. Jag tänker inte älta det mer nu än vad som redan gjorts, känner att det är utrett och även om jag är ledsen över att någon eller några slutar skriva på forumet för att de inte är överens med mig som webmaster om vad som ska diskuteras i respektive forum så är det något jag/vi inte backar ifrån. Hursomhelst ska det bli spännande att se Koroma imorgon, om han nu är frisk vill säga. Jag tvivlar starkt på att han fotbollsmässigt har något att tillföra truppen, men… jag har blivit överbevisad förr.
Men det är inte bara Koroma som är spännande med morgondagens match, jag tror att Huskvarna FF är en ganska bra värdemätare och i sina bästa stunder kan man se dem som ett SE-lag. Väntar mig absolut inget målkalas, men några andra saker.

Jag vill se:

  • Ingemar Teever nicka mål. Dags för esten att komma ut ur omklädningsrummet och in i matchen. Det finns ju där, Ingemar – vad väntar du på?
  • Fi-Fi-Fi (Firma Fidde Figge) fortsätta dominera innermittfältet.
  • Freddy Borg fortsätta på den inslagna vägen med mer action och mindre temperament.
  • Försvarsspelet förbättras på fasta situationer.
  • Bennet ska hitta målet vid sidan av målvakten, inte den delen där målvakten står.
  • Marco Da Silva övertyga mig om att han är så bra som han kan vara.
  • Mario Vasilj ge tränarteamet enorm huvudbry genom att vara minst lika bra.
  • Emin Nouri fortsätta befästa sin goda form.
  • Pigga inhopp av unga spelare.

Får jag bara det, så är min onsdagkväll räddad.

Som avslutning (och som hämnd för att berörd person kommenterat min frisyr vid tillfällen) kommer en klockren look-alike från familjen Crobys TV-soffa i lördags.
”- Pappa han Sebastian… han har ju samma hår som han den där Kurtz i East Front”
Vi ses väl på matchen imorgon?

Forza tigrarna. Och mina nya löparskor, grymmare skor får man leta efter.

//Z