Nyheter

Avarter II – Premiär 20:e december

Efter en lång väntan är nu äntligen ett premiärdatum för EF:s supporterfilm Avarter II spikat. Premiären visas på biografen Palladium i Växjö den 20:e december kl. 20:00, en premiär som utöver chansen att se EF:ska avarter på en bioduk också ger dig möjlighet att köpa DVD-versionen av filmen till ett billigt pris!


Avarter II är uppföljaren till filmen Avarter som släpptes efter säsongen 2003. Den första fimen var en dokumentär som skildrade Östers supportrar under en bortamatch (Malmö FF – Östers IF) samt resan dit och hem.

Avarter II skiljer sig från den första filmen genom att dokumentären utspelar sig i Superettan 2005 och tittaren får följa supportrarna via två hyperintressanta bortamatcher (IFK Norrköping och GAIS) till den magiska dagen då Östers IF går upp i allsvenskan efter hemmamatchen mot Västra Frölunda IF. Som bonus i biograf- och DVD-versionen finns också ett kapitel som behandlar den sista bortamatchen (och festen efteråt) i Superettan det året, Trelleborgs FF borta.

Titlarna Avarter och Avarter II kan kräva sin förklaring. Länge har supportrarna i East Front kallat sig själva för avarter, en slags självironisk titel som beskriver hur de själva har uppfattats av andra genom åren. Utöver detta lever också ordet i EF:s vokabulär som ett skällsord för motståndarspelare, något som också visas i filmen…


East Front är en speciell supporterförening. När andra föreningar med samma inriktning siktar på att vara så stora och mäktiga som möjligt har EF hela tiden kanske främst värnat om sin och Östers historia, vilket har skapat en stark inre kärna som de senaste åren hela tiden utökats. En inre kärna som aldrig sviker vare sig laget eller sina egna ideal.
 

Filmen Avarter II ska ses som en hyllning till alla de människor som gör East Front till vad det är idag, samt till Östers IF – en charmig förening vars rödblå färger vi alla älskar. Så om du har tid och möjlighet – se gärna premiären med oss på Palladium den 20:e december!
Vuxen 
80 SEK
Ungdom
40 SEK
Vuxen inkl. DVD (medlem):
150 SEK
Ungdom inkl. DVD (medlem):
100 SEK
Vuxen inkl. DVD (ej medlem):
170 SEK
Ungdom inkl. DVD (ej medlem):
120 SEK

För er som är intresserade av en förhandstitt finns en trailer av filmen upplagd på YouTube som du kan hitta här:

http://www.youtube.com/watch?v=DR2srrDt-Kk

En A4-version av den filmplansch som kommer sättas upp i staden inom kort hittar du här:

https://www.eastfront.se/downloads/avarter2_a4.pdf

Vi ses på Palladium!