Nyheter

Angolansk VM-forward till Öster?

Det som började som ett märkligt rykte framkallat av en afrikansk affärsmans besök hos Öster under onsdagens match mot Elfsborg är kanske inte så osannolikt iallafall – den angolanske 29-årige VM-forwarden Akwa, nu klubblös, är ett hett alternativ till att förstärka Österlaget efter VM:s slut.

Den afrikanske affärsmannens namn är Bruno Amadeu, och har tidigare varit Österaktuell då han skickade forwarden Bougha Loga Noe Stephane för provspel hos rödblått för ett år sedan. Noe Stephane lyckades inte övertyga Österledningen om sin förträfflighet, men sa sig blivit väl emottagen och samarbetet mellan Bruno Amadeu och Öster har sedan dess fortsatt. Amadeu, som bl.a. då representerar Akwa, menar att den här historien mycket väl kan sluta med en närmast osannolik transfer. På frågan om en spelare av Akwas kaliber verkligen kan vara intresserad av att spela i Östers IF, ett bottenlag i allsvenskan svarar Bruno Amadeu så här i gårdagens SMP:

– Pengar är inte allt. Du måste trivas för att lyckas. Alla svenskar jag träffat har varit trevliga, Öster verkar vara en bra förening och Växjö en trevlig stad.

Trots att pengar inte är allt utesluts inte möjligheten att Amadeu själv går in och stöttar Öster för att lönebiten m.m. ska kunna gå att lösa. Anledningen är enkel – Amadeu vill ha en klubb på lagom nivå i Europa för att kunna skicka unga angolanska talanger nu och i framtiden, och han har uppenbarligen fastnat för Öster då han avbröt sitt Tysklandsbesök i samband med VM enbart för att spendera några dagar hos rödblått.

Utöver Akwa så jobbar Öster fortfarande med den jamaicanske forwarden Teofore Bennet, nu i Harrisburg City Islanders (USA). En visumansökan har skickats in, men på grund av att Bennet nu har uppehållstillstånd i USA blir procedurerna krångligare än normalt. Utöver detta jobbas det även med ett nordiskt spår (via Hasse Backe) samt några andra alternativ.