Nyheter

Öster söker i Norden och England

De senaste veckorna har det florerat ett rykte inom Österleden att man skulle skicka en delegation till Brasilien och leta nya spelare, men det ryktet har inte varit riktigt sant. Idag tar Leif Widén bladet från munnen och menar att det istället är de nordiska länderna samt eventuellt också England som gäller i jakten på eventuella förstärkningar.

– Vi kommer inte att stressa iväg till Brasilien. Det tar för lång tid för brasilianska spelare att acklimatisera sig inför svenska förhållanden. Vi jobbar mot tiden, säger Leif i dagens SMP.
Med detta sagt är det ändå inte säkert att det blir någon eller några nya spelare. Kravet är att man hittar en spelare som förutom att passa in spel- och kompetensmässigt också passar den budget som Österstyrelsen och/eller ÖSAB tillåtit vår sportchef att röra sig med. De blickar och trevare som nu ligger ute riktar sig uteslutande mot England och Norden.
– Spelare från England och de nordiska länderna kan anpassa sig till svensk fotboll samma dag som de anländer, menar Leif Widén.