Nyheter

Årets första träningspass.

Så var det äntligen dags för årets första träningspass 2006, klockan tio steg jag in genom Tipshallens dörrar och förväntade mig en stor skara EFare sittandes på träläktarna, men de enda man kunde se var en skara på blott 4 frontare som satt och tryckte.
Herr Snask skulle precis intervjuas av radio och spelarna hade ännu inte entrat planen.


Strax efter tio lunkade spelarna in på tipshallens matta, och satte igång att jogga. Teever, som man direkt såg var en kraftfull spelare med en bröstkorg i klass med Borgs, joggade bredvid Sedunov. EF skojade om att det var en dyr tolk Öster hade i Sedunov.
Danielsson och Zavadil verkade vara av den lite mer blyga karaktären och joggade tyst mest hela tiden. Själv blev jag förvånad över Pavels ringa storlek, han var väldigt tunn, men så är han ju den kreativa finlirande mittfältaren som vi sökt också. Ingen i EF verkade ha riktigt 100 procent koll på vem den stora blonda killen bredvid Danielsson var, men vi kom överens om att det måste vara Vasilj, mittbacken från Rydaholm. Och så var även fallet.

Efter en evighet och 4-5 varv runt planen var det så dags för första övningen med boll, kvadraten. Nu kunde man, om man hade tur, få se lite av nyförvärvens tekniska skickligheter. Jakobsson delade in de två kvadraterna efter ålder och Zavadil och Danielsson hamnade med det gamla gardet. Även Jakobsson och Liatorparn deltog. Vid ett tillfälle fick vi se prov på Zavadils känsliga fötter då han sög in en svår boll gjorde en läcker dragning och passade vidare i sista sekund. Danielsson verkade också säker med fötterna. Teever var i den yngre, bortre kvadraden och var inte lika lätt att skymta, inte heller Vasilj såg vi mycket av i denna övning.

Mycket mer hände inte denna träning utan det var en väldigt lätt och lekfull träning för att få igång killarna, framförallt socialt. Det ska bli spännande att se hur detta laget tar sig an allsvenskt motstånd i inomhus turneringen i slutet på Januari

Om fystersterna senare på måndagen har jag skrivit några rader på forum.
https://www.eastfront.se/phpbb/viewtopic.php?t=8505&postdays=0&postorder=asc&start=15

Emanuel Leander