Nyheter

Pavel Zavadil klar för Öster

Det har varit en lång och segdragen process med mycket frustration inblandat för oss supportrar, men idag kom då till sist tjecken Pavel Zavadil till Växjö och skrev ett flerårskontrakt med Östers IF. En värvning som ekonomiskt sett definitivt är den största i föreningen på 10 år, och som gjorts möjlig via riskkapitalbolaget Öster Support AB.


– Jag har fått ett mycket positivt intryck av Öster och ser fram emot att spela för föreningen i Allsvenskan. Jag vill visa vad jag kan på den högsta nivån i Sverige, kommenterar Zavadil på osterfotboll.com.

Från sommaren 2005 var Zavadil som bekant utlånad till vår seriekonkurrent Mjällby AIF och gjorde där stor succé. Helt klart en bidragande orsak till att MAIF lyckades med att hålla sig kvar i Superettan trots ett närmast hopplöst läge i mitten av säsongen.

Information om Pavel Zavadil:
Född: 1978-04-30
Längd: 178 cm
Vikt: 75 kg
Moderklubb: Sigma Olomouk

Tidigare klubbar:
1999 Sigma Olomouk
2000 FK Drnovice
2001 Sparta Prag
2002 FC Marila Pribram
2003 Maccabi Haifa
2004-2005 Banik Ostrava
2005 Mjällby AIF

Detta innebär att en viktig kugge i Östers allsvenska satsning är på plats. Föreningen meddelar också idag att man fortsätter Silly Season med att titta på främst två spelartyper, en central forward och en ytterback/mittback. De här spelarna ska vara etablerade och vara klara förstärkningar i truppen. Utöver de här två spelarna är man beredda att släppa in 1-2 ytterst talangfulla spelare från närområdet i A-truppen.