Nyheter

Trelleborg – Öster 4-2

Ja ni, mina damer och herrar. Eller ska man säga meine Damen und Herren? Istället för en klang och jubelföreställning på planen så blev istället matchens stora behållning att vi fick läktarbesök av ett 30-tal Hansa Rostocksupportrar som verkligen drog sitt strå till stacken för att hjälpa oss att skapa någon form av stämning på Vångavallen. Men ändå – vad höll Öster på med? Peter Wibrån – på bilden i Hansas matchställ – var passande nog bäst på plan.


Just Peter Wibrån var rejält besviken efter matchen, och jag kan förstå honom. Inställningen hos flera av Österspelarna var under all kritik, speciellt i andra halvlek då vi lyckades med konststycket att släppa in tre mål på 11 minuter… Ridå någon?

Det känns med bakgrund av matchkvalitén lite onödigt och tråkigt att skriva en regelrätt matchrapport, men några ord om själva resan och festen efteråt är ju definitivt på sin plats. Bussen lämnade Växjö redan kl. 09:00 på lördagsmorgonen och det var ett glatt och festsuget gäng som tog dragspelsbussen från Connex i besittning. Själva matchen var det nog ingen som hade en tanke på, nu handlade det istället om att ta farväl av Öster och East Front för den här säsongen och sedan krypa in i ett sportsligt ide till dess att träningsmatcherna drar igång igen framåt februari.

Eller varför inte göra Dan Magnusson på SMP – och alla andra som tror att East Front har som huvudmål att avsky hockey i allmänhet och Växjö Lakers i synnerhet – glada och berätta om att det spelas hockey i ishallarna runt om i länet. I såväl Växjö, Tingsryd och Ljungby utövas nu i vinter denna sport där Växjö Lakers ångar på mot kvalserien och Tingsryds AIF och Troja/Ljungby kämpar för sina liv i serien under.

Efter att ha konstaterat detta så kan vi fortsätta med vår lilla reseberättelse om laget som efter en mestadels härlig säsong nådde Allsvenskan (högsta serien i fotboll nu alltså, så att ingen tror något annat). Jo, vi satt alltså på bussen på väg ner mot…

Beep-Beep.

SMS från Tyskland till Sverige: Beer is on the way to trelleborg. It is well shaked.

…Skåneland. Efter sedvanliga små pauser i syfte att berika naturen i samband med lättandes av hårt ansträngda urinblåsor hamnade det glada gänget på restaurang Tre Lyktor i Trelleborg ungefär vid lunchtid. Stämningen var uppsluppen men lugn, och undertecknad fick sig ett par ord med den lokala polismyndigheten utanför restaurangen som berömde gänget. ”Ni är ett gäng sköna killar och tjejer” var omdömet. Bara att hålla med.

SMS från Sverige till Tyskland (i Sverige): Hello we are at a place called Tre Lyktor! See you!

Beep-Beep.

SMS från Tyskland (i Sverige) till Sverige: We are at trelleborg stadium. We are still waiting and the beer is getting warm.

Ajdå. Dags att ta sig till arenan kanske?

Sagt och gjort, mot Vångavallen. Där väntade som utlovat våra tyska vänner, och även om det inte fanns tid till förbrödring utanför arenan (det var visst en fotbollsmatch som skulle till och starta) så skulle ví väl ändå få se offensiv och fin fotboll av Öster inte sant?

Inte sant, som sagt.

Men några roliga anekdoter hinner vi med:

– Number 6, I like him. We take him to Rostock yes?
– No, no, no. We get Rade Prica, you get number 6.
– No way. You can get Kim Madsen.
– Kim Madsen who? Is he Danish?
– Yes he is Danish. You get him, we get number 6.
– Noooo. We get Rade Prica, you get number 6.

Och så vidare. Nummer 6 är alltså Freddy Borg för er som inte vet. Ett av få glädjeämnen på planen i första halvlek.

Nåväl det var nu halvtid och oavgjort efter att Velic slagit till på halvvolley efter en halvtimme, och Trelleborg kvitterat efter tre minuter. Rätt OK ändå.

En timme senare har Öster tagit ledningen genom ett viljemål av PC, våra tyska vänner återigen förundrats över hur usel svensk öl är efter att ha köpt folköl i pappmugg, TFF såväl kvitterat som tagit ledningen som utökat den och Östersupportrarna tillsammans med Hansafansen har hyllat Peter Wibrån och hela föreningen trots en usel halvlek.

Nu skulle vi bara hem också. Men först så skulle vi ta farväl av Rostocksupportrarna, och vi kom fram till att vi ska besöka dem i Tyskland igen framåt februari. Så alla ni som vill kan redan nu försöka hålla helgdatumen i februari öppna. Nach Rostock! Alle zusammen!

Stämningen var fortsatt god under färden hem, och festen fortsatte lite varstans i Växjö efter hemkomsten. Undertecknad vandrade runt på Dalbo/Arabyområdet hos olika personer, hamnade till sist på Dannes och allra, allra sist på Kafe De Lux. Väldigt mycket East Front-style med andra ord.

Nu är det här den sista matchrapporten (eller vad man ska kalla det för) för säsongen, och jag redan nu meddela att sidan kommer att vara sämre uppdaterad än normalt fram till vintern. Anledningen är att vi måste bli klara med nästa version av sidan, det är snart nästa säsong och mycket jobb kvar. Så om det är någon som vill ta på sig att hantera Silly Season på den här hemsidan under tiden som undertecknad sliter med den nya så är ni välkomna att höra av er via mail eller via InFoRum på forumet.

Vi ses i Tipshallen i vinter.