Nyheter

Markus Jonsson nekar förlängning

Under den senaste tiden har det pågått en hel del spekulationer gällande om varför kontraktsförhandlandet med högerbacken Markus Jonsson tagit så lång tid att fullfölja. Idag vet vi varför. Efter långa och segdragna förhandlingar valde idag Jonsson att tacka nej till Östers sista kontraktsförslag.


– Först av allt vill jag säga att jag har haft åtta jäkligt fina år i Östers IF. Det har varit en väldigt fin förening att spela för. Dessutom har det stöd man har fått av East Front i år gjort att beslutet var ännu svårare att fatta, säger Markus till Östers officiella hemsida idag.

Som officiell förklaring till varför han inte valde att förlänga med Öster så anges en s k degraderingsklausul. Öster ville försäkra sig om Markus tjänster längre än 2006, medan Markus själv ville skriva ett 1+1 kontrakt där han är fri att gå om Öster skulle ramla ur allsvenskan nästa år.

– Jag kunde tänka mig att skriva på för två år under förutsättning att det blev allsvenskt spel. Om det mot förmodan skulle bli spel i Superettan 2007 ville jag vara fri att gå, men där kom vi inte överens. Hur som helst är jag mån om att det inte är något "tjabb" mellan mig och föreningen och det är det inte nu. Vi skiljs som vänner, fortsätter Markus på osterfotboll.com.

Ja, vi skiljs som vänner, Markus. Vi är många som är ledsna, upprörda och förbannade idag och en hel del hårda ord har delats ut till såväl förening som spelare. Å andra sidan får man komma ihåg att det endast blir så på grund av en sak – du har haft stor del i vår framgång att nå Allsvenskan redan i år och givetvis blir många oroliga.

Vi på eastfront.net vill tacka dig för den här tiden och önska dig lycka till med vad du nu väljer att ta dig för framöver i livet.