Nyheter

Marco Da Silva vinner EF Trophy 2005

Det var hårfint – men efter att samtliga röster räknats och en extra decimal i poängställningen tagits fram så står det klart att Marco Da Silva vinner EF Trophy 2005 med snittet 3,313. Markus Jonsson tar andraplatsen med snittet 3,307 och Fredrik Gustafson tredjeplatsen med 3,105.


Marco kom till oss som en nödlösning bara strax inför årets säsong, anledningen var att Peter Sedunov – som var tilltänkt som mittback jämte Fredrik Bild – fortfarande hade en lång rehabilitering framför sig vid säsongsupptakten. Den frejdige mittbacken från Enköping verkade ha glömt bort att han kom från ett lag som åkt ur Superettan samma år och tog tag i uppgiften att spela till sig en fast plats i toppsatsande Östers IF direkt. Han inledde kanske något darrigt, men spelade väldigt snart upp sig och har definitivt varit en nyckelfigur i vårt stabila mittförsvar i år.

Årets EF Trophy-vinnare är inte bara en bra kille på planen, utan även utanför den. Hans öppenhet och härliga attityd har varit riktigt roligt att få uppleva. Vi supportrar har till exempel kunnat följa hans egna tankar och funderingar på hans hemsida http://www.dasilva.se, vilket har varit mycket uppskattat. Läge för fler spelare i Öster att ta efter kanske?

Själva pokalen kommer med största sannolikhet att delas ut under kommande års cup i Tipshallen, eller möjligen när Öster möter Länslaget i februari.

Ett stort grattis till Marco från redaktionen på eastfront.net!

På grund av att det i år varit en extremt jämn tävling och att det därför förekommit en diskussion på forumet angående resultatets giltighet vill vi förtydliga resultatet ytterligare:

Reglerna i nuvarande versionen av EF Trophy är sådana att ett avdrag med 0,05 poäng ges för de matcher man som spelare inte medverkar i. Inför sista omgången mot Trelleborg var Markus Jonsson ledare i EF Trophy, men iochmed att han var petad i den matchen gavs han därför inte chansen att fötbättra (eller för den sakens skull försämra) sitt snitt.

Räknat med två decimaler (standard i EF Trophy) hade både Marco Da Silva och Markus Jonsson slutpoängen 3,31 vilket efter att gjort om uträkningen med en extra decimal visade sig avgöra till Marcos fördel. Dessutom ska vi lägga till att iochmed att Marco spelat fler matcher för Öster än Markus i år (29 mot 27) så är även detta utslagsgivande enligt reglerna.

Hela slutställningen kan ses via länken nedan: