Nyheter

Ragla på Stagla, Öster 75år.

Den 20 april 1930, dagen som vi alla står i tacksamhetsskuld till. Dagen då vår kära förening bildades av ett gäng legendariska pojkar. Dagen som vi evigt skall dyrka. I onsdags hade det gått 75 år sedan den dagen.


Klockan 18.00 samlades ett gäng på ca 15 personer på Staglabergets topp. Det var dags att fira världens bästa förening.
En fotboll hade någon tagit med sig och ganska snart blev det spontanfotboll där "gamlingarna" mötte "knattarna".
Knappt två minuter hade det gått när undertecknad fick en klockren tackling av ungdomsansvarig Elias Bergman så att jag flög rätt i backen. Jag övergick då till att ta foton istället för att delta i matchen.
Matchen fortsatte och många visade prov på stor skicklighet. Den gamle räven Levinsson visade prov på bollkontroll och ett oväntat klipp i steget.
"Knattarna" tog ledningen med 1-0 och då var måttet rågat och undertecknad beslutade sig då igen för att vara med i matchen. En dribbling och en snabb pass fram till Levinsson och det var kvitterat. Alla gjorde en bra insatts och svettiga och härliga övergick vi istället till att grilla.
Skägget och Kurtz hade förberett grillplatsen med stor omsorg och ja… eller njaa det brann i alla fall.
Det som slog mig när vi satt där var att vi var helt talanglösa när det gällde att grillning. Skulle tippa på att mellan 30-40 % av korvarna blev till kolbitar istället för att ätas upp.
Oskar blev årets hjälte då han var en av de få som kommit ihåg att ta med ketchup. Ola P la på 10 korvar på grillen och fick äta en 3-4 själv. De andra åts upp av andra.

Ständiga rapporter från cupmatchen kom in tackvare EF-Gävles rapporterande via mobil.

Efter ett tag var det dags för ett hyllningstal och "Greve dela LeBuk" höll ett fint och rörande tal om Östers IF och dess grundare. Man blev nästan tårögd. Allsång utbröt "För vi ääällskar vårt Ööööööösteeer". Man var lyrisk. Efter detta hade vi spontansång och även ett vackert "eldtifo". Eldtifot bestod i att Ola P sprutade tändvätska på glöden varpå ett fantastiskt eldklot bolmade upp.

På det hela taget var det en mycket lyckad tillställning. Alla vi som var där var mycket nöjda.

Så från oss alla i East Front vill jag skicka ett sista grattis till Östers IF som nu är 75 år ung!

MVH
Magnus Skagert

OBS! Bilder från kvällen hittar du i vårt bildgalleri, se länk nedan.