Nyheter

TACK för denna tiden

TACK för denna tiden

Jag vill framföra ett stor tack till alla Eastfronts medlemmar för den tid jag haft förmånen att vara föreningens huvudansvarige.
Det som hänt under min tid som ordförande har varit fantastiskt roligt för min egen del.

Man kan ställa sig frågan hur en två- ( numera tre ) barnsförälder mitt i karriären hoppar på ett uppdrag som ordförande i en supporterklubb.
Den frågan har jag själv ställt mig många gånger och svaret blir nästan alltid detsamma.
Den kamratskap som finns trots att man aldrig tidigare i livet träffat speciellt många av medlemmarna är något alldeles extra. Att få vara med och påverka arbetet med Eastfront och utvecklingen av supporterverksamheten kring Öster har varit en förmån som jag absolut inte ångrar att jag hoppade på.

När jag föddes (1968) några dagar innan Östers första Allsvenska match hade nog ingen av mina förfäder aningar om mitt kommande Österintresse, även om både morfar och Pappa hellre gick på premiären än att vara med sin förstfödde.

Jag har under min uppväxt i Växjö gått på så mycket Österfotboll som varit möjligt (dock fanns det då ingen klack värd namnet), men det brinnande intresset kom först när min egen son Simon och jag sakta men säkert närmade oss klacken på norra stå. Först kändes det märkligt men efter några matcher i utkanten av klacken och efter den först bortresan med EastFront så var man bara fast och på den vägen är det.

De 2 år jag har varit ordförande har inneburit mycket arbete, det ska jag erkänna och visst finns det stunder som är lite tyngre än andra. Men på det stora hela och när man nu tittar lite i backspegeln så har de episoder som utspelat sig varit till stor glädje både för mig, min son och min dotter, dock kanske inte min hustru alltid känt samma förtjusning över detta engagemang.

Jag kommer att under helgen skriva ner en resumé över de episoder som präglat min tid. Både dråpliga saker, sådant som gjort mig upprörd men också de stunder som givit ny energi till att fortsätta arbeta.

Det finns dock några medlemmar som jag just nu vill tacka extra.

Patrik Rask: Du har stöttat mig hela tiden , hur många samtal har vi inte haft om EF och dess framtid, hur illa Öster sköter vissa saker mm. mm.

Tobias Croby: Dels för den överbryggning du gav mig när jag tog vid , dels för det fantastiska arbetet med vår hemsida, den bästa supportersidan i cyberrymden.

Sven Åkerdal: Ekonomin går på något underligt vis alltid ihop, bra jobbat

Johan Ekström: Tur att ngn håller reda på vad jag sagt, vad vi ska jobba med och vem som har ansvaret för vad.

Levinsson & Håcke: Östernews… behövs det sägas mer ?

Publikvärdar: Alla ni som hjälpt till och ställt upp som Publikvärdar tack för ett jättebra arbete. Vi har som väl är inga bekymmer i EF med huliganism. Skulle det vid ngt tillfälle tendera till det minsta lilla oroligheter så har Ni alla Publikvärdar ordnat till det och lugnat ner det på ett hedervärt sätt.

Alla andra medlemmar: Utan Er hade det inte varit så stor vits att vara ordförande. Se till att framöver ställa krav på styrelsen kom med nya idéer, men också i samma ögonblick fundera på vad kan jag själv göra för att hjälpa EastFront med dessa krav och dessa idéer.

Tills sist vill jag önska ”Skagge” lycka till på den nya posten, det känns extra skönt att stiga av tåget när man vet att efterträdaren är en eldsjäl som brinner för uppdraget. Jag vet att du kommer att göra ett bra arbete med EastFront. Alla medlemmar ställ upp för Skagge, tillsammans med honom ska Vi tillbaka till Allsvenskan.

Förresten så kommer Ni inte att slippa mig helt , Jag kommer att hjälpa till framöver också, men mina insatser kommer att sträcka sig till att jobba med säkerhetsfrågorna och Publikvärdarna. Jag ska hjälpa Skagge med den biten.

TACK EASTFRONT

Eder
Tobbe Ax