Nyheter

Öster – Länslaget 3-1

I årets första tävlingsmatch så spelade ett ungdomligt och inte ordinarie Öster stundtals riktigt bra fotboll, och lyckades vinna mot Kronobergs Länslag med 3-1. Det roligaste med matchen var kanske att samtliga mål producerades av nyförvärv, t ex gjordes 1-0 behärskat av John Pelu (bilden).


Se bara på nedanstående fakta om Östermålen, och ni inser redan nu att det verkligen var nyförvärvens afton:

23 min: 1-0 John Pelu (Daniel Svensson)
80 min: 2-1 Freddy Borg (Martin Claesson)
85 min: 3-1 Daniel Svensson (Freddy Borg)

Länslaget, som ju består av spelare främst från Div II och III lag från övriga länet hade dock en hel del boll och orsakade faktiskt stundtals Öster en hel del huvudbry. Men mot John Pelu och Freddy Borg hade man inget motvapen, de två nytillkomna anfallsspelarna gjorde lite som man ville med länslagets backlinje och borde kunna producera några fler mål.

Men det var fler nyförvärv än den två ovanstående som lyckades bra. Daniel Svensson fortsätter t ex att imponera på Östers ledning och supportrar. Som spelfördelare gör han sitt jobb klokt och enkelt, och passningen fram till Pelus 1-0 var en riktig delikatess. Daniel fick även göra mål igår, 3-1 kom efter en fin frispark av Freddy Borg. Martin Claesson visade också prov på bra kämpavilja, ville hela tiden ha mycket boll och slutade aldrig att springa.

Bäst av nyförvärven, och kanske bäst på hela planen var dock en ”doldis” värvad från Höllviken – Freddy Borg. Stor, stark, teknisk och snabb – lovorden haglade över Freddy som kan visa sig vara riktigt nyttig för laget framöver. Hans 2-1 mål var viktigt för matchen

Ska vi gå in på besvikelser så kan vi inte göra det utan att nämna Pär Cederqvist. Efter fjolårets säsong så kan man förvänta sig mer av Pär som såg lite seg och ointresserad ut. Vi ska dock komma ihåg att Värnamostrikern kommer från en lång semester och därefter har en veckas riktigt tung träning i benen.

Sammantaget en godkänd insats av Öster, där man dock får hoppas att fler av de ordinarie spelarna kan delta kommande helg i jubileumscupen där motståndet blir helt annat. Lag som Århus, Kalmar FF och Halmstad BK lär inte vika ner sig i slutet av natchen som Länslaget gjorde när orken tröt. Vi räknar med att tills dess åtminstone matcha Fredrik Bild, Denis Velic och Fredrik Gustafson som alla vilade igår. Peter Wibrån och Peter Sedunov får antagligen vänta lite till med att medverka.