Nyheter

Silly Season: Bild och Claesson klara

Senaste nytt från Österkansliet är att Fredrik Bild (på bild t h) förlängt sitt kontrakt med Öster, samt att IFK Värnamos Martin Claesson bestämt sig för Öster. Detta innebär att två platser i truppen finns tillgängliga, och att det i första hand handlar om en (vänster)back och en ytterforward/mittfältare som skall värvas.


Fredrik Bild hade somvi vet ett tungt 2004, men tränade hårt och målmedvetet under året och kom tillbaka mot slutet av serien som en vinnare. Den inställningen han visade då samt beslutet att närvara vid årets första träningar och då gå för fullt gav honom fördelen när mittbacksbesättningen skulle spikas.

När det gäller Gorkss/Thor så ska vi påpeka att det ännu inte är några dörrar som stängts helt för dem, men med stor sannolikhet var det den sista mittbacken som blev klar idag. Vår tränare Lasse Jacobsson är t ex väldigt imponerad av unge Erik Tengroth (som ju nyligen skrev under ett flerårskontrakt med Öster) och vill gärna ge honom speltid redan i år.

Angående Mr.X (vänsterbacken) och Mr.Z (forward/mittfältare) så har vi inga namn att publicera i dagsläget, men de spelare som det jobbas på är riktigt bra namn som är tänkta att ta plats i en förstauppställning (eller strax utanför).