Nyheter

Öster – IK Brage 7-1

Det har varit rejält deppigt i Österlägret efter den märkliga insatsen och den följande sortin mot DIF i cupen. Idag fick Brage betala för det. Efter en hårdsatsning av de grönvita från början så mattades matchen av allt eftersom Östermål efter Östermål ramlade in i dalmasarnas maskor… 2 straffar, en utvisad Bragemålvakt och ett bedrövligt lågt tempo i andra halvlek var andra ingridienser i matchen.


Jag börjar med att personligen beklaga. För inte var det klassiska fina Brage som jag ville att vi skulle skicka ut ur serien, nejdå. Det är liksom ett lag man älskar att hata, eller hatar att älska. Minns 2002 då vi förlorade mot Borlängelaget med 0-4 på hemmaplan, Jocke Karlsson bröt benet och f d Österspelaren Anto Susak lyckades att göra ett av de fyra målen(!)… Vilken misär. Sen förlorade vi i Borlänge också med 2 mål mot 0. Men helt plötsligt vissa andra år så är det precis tvärtom – som i år. 1-0 borta och så nu då 7-1 hemma.

Så sorry Brage och Serik Fans – ta er tillbaka till eliten snarast så vi kan fortsätta våra märkliga holmgångar på planen! Ja förutsatt att vi inte går upp då nästa år… *host*

Nu till själva matchen. Jag anlände sent till Vallen idag, och missade därmed en enligt utsago viss Bragepress de första fem minuterna. Men när jag dök upp så var det Öster, Öster, Öster. Man fick faktiskt direkt den där känslan från Friska Viljor hemma att det här – ja det här kan vi inte förlora. Brage såg ängsliga och i ärlighetens namn rätt lama ut när Öster rullade runt. Tror vi struntar i själva rapporten och går direkt på målen:

1-0: Wibbe blir fälld i straffområdet, Jonsson sätter straffen sådär äckligt säkert.

2-0: Briljant diagonal passning av Velic till PC, som skjuter ett välplacerat skott med vänstern som precis smiter innanför Bragemålisens vänstra stolpe.

Sen var det dags för halvtid, och strax efter halvtid blev då Brages målvakt frilägesutvisad. Inte mycket att säga om, kommer sent ut och tacklar omkull Johan Svensson utan chans på bollen.

3-0: Inlägg från Danne P som Wibbe glider in med i mål. Nu började man så smått förstå att Brage var desillusionerat då en(!) enda försvarare fanns i eget straffområde…

4-0: Enkel bredsida av Velic på fin genomskärande passning av Johan Svensson. "9-0" började nu sjungas på läktarna…

4-1: Brage sticker upp tillfälligt efter bedrövlig markering från Österförsvaret efter en hörna (känns det igen?). Öst(!)berg slår bollen i mål.

5-1: Straff igen. Velic blir fälld till vänster i straffområdet, och Jonsson hamnar återigen i målprotokollet. Som sagt – nästan äckligt säkert.

6-1: Fidde G gör en repris på Wibbes 3-0 mål (gliiiiider in i mål) efter klapp-klapp spel i Brages straffområde.

7-1: PC revanscherar sig efter en lite oskörpt andra halvlek och placerar enkelt in bollen efter fint förarbete av Markus Jonsson.

Sen var det slut, och säsongen är över för den här gången. Säsongsanalyser och speciella Silly Season artiklar kommer allteftersom under hösten.

Dagens respekt: De två Bragesupportrar som stod i regnet i kurvan vid Norra Ståplats och led allteftersom Öster hamnade sjutumsspikar i Brages kista. Stod alltså kvar hela matchen, och applåderade dessutom laget efter matchen. Hur orkar man med att resa hem efter det? Respekt var ordet.