Nyheter

Cupsemi: Öster – Djurgårdens IF (Del 2 av 2)

Dagen då det skall avgöras vilket som blir det det första finallaget i Svenska Cupen detta år är här. Ska det bli en lågoddsare genom att Djurgården tar platsen, eller ska högoddsaren Öster kunna störa och skrälla? Klart är att det blir en rutinerad uppställning från rödblåtts sida med två mittbackar som definitivt varit med förr – Christer Thor och Fredrik Bild. Succén Kaspars Gorkss får alltså nöta bänk i denna viktiga match.


Leif Widén säger så här till osterfotboll.com gällande det något märkliga beslutet:

– Bild har sett otroligt bra ut sedan han fick chansen i matchen mot Enköping, han har verkligen visat att han vill vara med och fightas efter ett tungt år, hans träning har också varit annorlunda i år mot tidigare, mer inriktat på smidighet har gett Fredrik en extra dimension till sitt spel, samt att han snackar för fyra på plan. Det har absolut inget med eventuella kontrakt inför nästa säsong, Gorkss är fortfarande en spelare vi vill satsa på.

Med tanke på ovanstående samt en snabb första titt på laguppställningen så står det klart att Östers tänkta melodi för i afton är rutin före snabbhet:

Green
Jonsson, Thor, Bild, P Karlsson
Petersson, Velic, Gustafson, Wibrån
Svensson, Cederqvist

Kennfors, J Karlsson, Gorkss, Axelsson, Söderberg

Något av det mest intressanta i hela matchen är en viss PC:s möte med sina före detta klubbkompisar. Pär är oerhört laddad inför mötet:

– Man blir extra tänd när man möter sitt gamla lag, särskilt som jag inte fick många chanser i Djurgården. Nu ska jag visa att jag kan spela fotboll, det ska bli riktigt kul att möta Djurgården, säger Pär i dagens SMP.

Pär och Widén varnar gemensamt för DIF:s Andreas Johansson som trots själva lagets stundtals rätt bleka insatser i årets allsvenska fortfarande sticker ut som en av allsvenskans mest tongivande spelare.

Djurgården har i skrivande stund ännu inte släppt någon laguppställning, men truppen ser ut som följer:

Tourray
Wahlström
Concha
Stenman
Storm
Ottesen
Kuivasto
Arneng
Hysén
Johansson
Sjölund
Johannesson
Dovicovic
Backman
Richard Spong
Makondele

Värt att notera är att rutinerade Niklas Rasck och duktige Markus Karlsson är skadade och inte kan spela.

Man kan väl i dagsläget tyvärr inte skriva en artikel inför en match som rör något av de tre stora Stockholmslagen utan att nämna supportrarna och säkerheten. Det första trista konstaterandet är att Öster och polisen inte kommer att släppa upp vare sig EF eller några Djurgårdare på huvudläktaren. Det andra trista konstaterandet är att hela öppna sittplats är helt avstängt som en slags "buffertzon" mellan DIF-fansen på Södra Stå och EF på Norra.

Det skall också sägas att riskerna är mycket små för att läktarbråken i Norrköping skulle kunna upprepas på Värendsvallen. Polisen och Öster räknar med max 500 uttalade DIF-supportrar på plats, och att majoriteten av dem är från närområdrena och södra Sverige och därmed inte har mycket gemensamt med de som ses som ansvariga för de senaste läktarbråken. Det räcker att ta en titt på något av blårändernas forum för att konstatera att en cupmatch i mörkaste Småland 4,5 timmar med bil från Stockholm mitt i veckan inte är prioritet nummer ett för stockholmssupportrarna. Vilket kan vara rätt förståeligt.

Vi vill också pusha lite för samlingen på Sports innan matchen. Den sista riktigt stora matchen den här säsongen borde rimligtvis kunna förvandla baren till en enda rödblå sjungande massa. Portarna slås upp kl. 15:00, och restaurangen är givetvis polisbevakad liksom större delarna av centrum. Glöm bara inte medlemskortet!

Och slutligen innan vi sluter tummarna i handflatorna – glöm inte att EF rear ut DVD-filmen "Avarter" innan matchen. Endast 50:- kostar det att bli ägare till denna märkliga kalkonfilm. Minst 25-30 exemplar kommer att finns för försäljning, och vi kommer att finnas jämte souvernirboden vid insläppet till Norra Stå fr o m ca 17:30.

Väl mött!