Nyheter

Cupsemi: Öster – Djurgårdens IF (Del 1 av 2)

Säsongens sista viktiga match står för dörren. Semifinal i Svenska Cupen mot Djurgårdens IF, som med nöd och näppe slog ut Norrköping i kvartsfinalen med ett sent straffmål. Helt klart upplagt för en högintressant fotbollsmatch som utan motstycke lär vara den mest högklassiska idrottshändelse vi får se i Växjö under det här året.


Djurgården har som vi vet inte övertygat lika mycket i serien i år som de senaste säsongerna. Anledningen till detta hittar vi främst i rätt många spelarförluster, i samma veva som de europeiska ligorna började hämta sig från de värsta konkurshoten – i samma veva började Allsvenskan dammsugas igen. Ingenting som varken DIF eller något annat lag kan göra någonting åt i dagsläget.

Sedan vi mötte dem sist (5-2 till DIF på Stadion 2003) så har man även gjort sig av med den framgångsrika tränarduon Åkerby/Lukic. Åkerby gick redan innan den här säsongen till Århus, och Lukic fick en mildare variant av sparken för några månader sedan. Istället kör man nu med Kjell Jonevret som huvudansvarig för träningen. En "trygg" tränare som kanske åtminstone kan ge spelarna lite mer arbetsro än vad Lukic kunde mäkta med, men kommer vi någonsin få se DIF spela gladfotboll igen? I år så har man framstått som rätt så harmlösa. Visst – man har gjort en del hyggliga matcher i Allsvenskan, men debaclet i de båda matcherna mot Utrecht är rätt talande för DIF:s säsong som helhet… ner och upp, men mest ner.

Om vi vänder blickarna hemåt så kan vi konstatera att Öster gör sitt bästa för att avsluta Superettan snyggt, samtidigt som man håller stort fokus på cupen. Utskåpningen av fjolårsfinalisterna Assyriska i kvartsfinalen och de två senaste fina seriesegrarna hemma mot Åtvidaberg och borta mot Assyriska (igen) har gjort att tuppkammen och revanschlustan växt ytterligare hos spelarna.

Det är absolut ingen hemlighet att de flesta av spelarna är besvikna på sig själva och lagets insats efter misslyckandet med att nå Allsvenskan i år, men nu ser man en liten chans till upprättande av hedern – och inte minst en viktig signal inför den kommande satsningen 2005 som ryktas bli större än någon Östersatsning tidigare.

För East Fronts räkning vill vi komma med en brasklapp i elfte timmen – vi har just nu dålig likviditet i föreningen, och kommer därför bl a att sälja vår DVD "Avarter" vid souvernirboden för endast 50:- till såväl icke-medlemmar som medlemmar. Köp årets julklapp redan nu!

På onsdag morgon återkommer vi med ännu en inför-artikel med spelartrupper m.m. Men tills dess – se till att boka in klockan 19:00 den 20:e oktober 2004. Som vi menar ovan – större idrottshändelse än så här man inte få uppleva i Växjö i år…