Nyheter

Språkbruk på Campus – del 2

Här följer fortsättningen på relationen campus – Östers IF.
En kärlek in i döden.


Universitet – Den dunkla sammansättning som har för avsikt att utbilda de spelare som det förfogar över. Östers IF.

Willys – Ställe där billig men fullt duglig proviant kan införskaffas. IFK Värnamo.

Institutionen för Humaniora – Erbjuder från och med hösten 2004 exklusiv utbildning i kalmaritiska, 10 poäng, halvfart, kvällstid. Allt för att spelaren ska förstå Kent Axelssons skämt i omklädningsrummet.

Ekonomihögskolan – Lärosäte som har platser över till Östers styrelse, klubbdirektör och sportchef. Avdelningen för ekonomistyrning/redovisning rekommenderas varmt, där har undertecknad själv gått.

Polishögskolan – Här utbildas man till att genomsöka väskor, spana efter bengaler, samt att om någon så mycket som yttrar ordet båttuta, blir denne tagen i nackskinnet och tvingas uppge personnummer så denne grymme brottsling kan kollas upp.

Institutionen för socialt arbete och omsorg – Personal som hjälper till vid olyckssituationer under matcher utbildas här. Röda Korsets bårbärare, Flygande Buddhas polare och ambulanspersonal.

Skogs- och ingenjörshögskolan – Dessa vänliga människor lägger pannan i djupa veck för hur man ska konstruera en ny fotbollsarena i trä.

Lärarhögskolan – Här finns de som utbildar vår framtid. Ludde Pung.

Studenthälsan – Rymmer sköterskor, kuratorer och präster. Tar hand om supportrar dagarna efter en tung förlust, här har du alltid en vän du kan prata ut med. Varning för överbeläggning om Öster går upp i Allsvenskan igen. Då kan du remitteras till doktor Zingos klinik på SSS, men då kan man aldrig vara säker på utgången.

Teleborgs Slott – Vacker 100-årig festlokal som ligger i en magnifik trädgård vid Trummens ena kant. Ställe där det femte SM-guldet firas.

Slottsstaden – Det mest eleganta av Campus kvarter. Här bor ekonomiskt oberoende supporters som Johan Ekström och Jacob Ekdahl, och du får gärna titta in över en whisky, bara du snackar Öster.

Antagningsenheten – Här jobbar Ekelius, Widén och Rydén. Särskilt intensivt är det på höstarna, då det ska avgöras om nya spelare är tillräckligt kapabla att få börja.

Student-IT – Tvåbarnspappan Zingo är inte bara pappa, make och Östersupporter. Han är även klinikchef på SSS, och ser dessutom till att folk får sitt lösenord till det lokala bredbandsnätet, så att du kan skriva allehanda skit och surfa porr.

Olympen – inomhushall. Här bedrivs många aktiviteter vintertid. Tipshallen.

Stallarna – Som namnet antyder ett gammalt stall. Nyrenoverat och fräscht, här håller marknadschef Tommy Nilsson till.

Skeppen – Ligger på norra Campus, syns väl från Teleborgsvägen. De senaste skrytbyggena. Används till att transportera Öster ut i Europa, samt till att hämta spelare från Värnamo.

Pressbyrån – Här köper du dina förköpsbiljetter till match (OBS! nästan det enda i denna artikel som faktiskt är sant).

Frisersalong – Här kan du klippa dig, men utbudet är starkt begränsat: du kan välja mellan Fredrik Bilds eller Leif Widéns frisyr.

Cykelställ – Finns i mängder för den vanställde.

Parkeringsplatser – Finns inte jättemånga, men de räcker. Den kloke supportern tar ju ändå bussen eller cykeln, eftersom han ska hinka i sig några bärs.

Inspelningsstudio, uttal – Används av supportrar som läser och sjunger Österramsor innantill på ett papper, spolar tillbaka och lyssnar om de har gjort rätt.

Inspelningsstudio, musik – Här producerades de berömda mästerverken ”Rödblå hjältar” och ”Åka till Milano”.

Studentbostäder – Kontor som hjälper nyanlända spelare att få någonstans att bo. Är knepigt vid starten av höstsäsongen, men framåt jul har du säkert fått en egen lya. Cykel får du dock köpa själv. Lägenheten kan vara sliten, men som supporter är du glad över det då Svarta Änkan kan komma på besök.

Hansen – EF-legend som är del i EFC, och som även är en stor mästare inom språk. Har tillsammans med Schwarz författat ”Gleerups Franska Grammatik”. En annan känd författare är Malmström, som lyckats plita ner en 400-sidorssupplaga av ”Civilrätt”. Hur nu det kan ha gått till, snacka om att sadla om. Thomasson fick inget nytt kontrakt, och i besvikelsen författade han ”Den nya affärsredovisningen”. Inte illa.

Vaktmästare – Har hand om det som sker inomhus, här hämtar du ditt säsongskort som gör att du har tillgänglighet till arenan 24 timmar om dygnet, året runt. Gräsmattan bryr han sig inte om, den lämnas åt slumpen och får växa bäst den vill.

Studentkåren – Här kan gästande supportrar köpa sin biljett till festen, du kan köpa kondomer om du är sugen på att stöta på någon i damlaget och du kan köpa lite olika tröjor med lagets emblem. Souvenirboden. Här jobbar Bengt Isaksson.

Biblioteket – Stor lokal med mycket visdom. Bara genom att gå in här känner du historiens rödblå vingslag, och du upplever dig för en kort stund vara bildad. Ständig etta på listan över mest utlånade bok är Stig Svenssons ”En match i taget”.

Slottsallén – En paradgata om cirka 500 meter. Kantras vanligtvis av majestätiska träd, men när femte guldet ska firas på slottet kantras paradgatan av tusentals Östersupportrar som kör Schueparade.

Korridor – Här tränar Danne och Fiskarn långa ruscher med boll, och avslutar med ett inlägg i det rum som ligger längst ner.

Repro – fixar trycket av ditt paper, uppsats, ja vad du vill. Repro står (tror jag) för Reproduction, och hit lämnas med fördel spelare som Janne Jansson, Landberg och Eklund.