Nyheter

Inför Öster – Assyriska (Sv. Cupen)

Ett säkert tecken på att det börjar dra ihop sig till cupmatch är att sportjournalisternas gnällande om cupens obefintliga publikintresse plötsligt får plats i media. Så vi vaknar till lite, gnuggar oss i ögonen och inser att det nu har blivit dags för Öster. Nu har laget chansen att vinna tillbaka lite av den heder som förlorats i serielunken mot ett Assyriska som de senaste veckorna kanske fått uppleva den turbulentaste tiden i klubbens historia.


Tränaren Conny Karlsson hoppade först av p g a ständiga problem med att supportrar lade sig i laguttagningen. Sedan blev nye Emdond Lutaj också hotad. Och precis som om inte det vore nog fick en spelare löfte om krossade knäskålar om han visade sig på en enda träning till och meddelade föreningen sitt avhopp direkt.

En sliten klyscha är att saker som nämnts ovan bara svetsar samman en trupp mer, och faktum är att man inte märkt mycket av turbulensen i Assyriska hittills i serien. De ångar på i god stil med en vägvinnande fotboll med en del tekniska inslag, och även om de lyckats få med sig en hel del mer uddamålsvinster än brukligt kan man fortfarande såväl vinna som förlora stort. Ett lag att respektera, och definitivt ta på allvar.

Dessutom förstärks föreningen nu av Dani Hamzo, som lånas ut av Valsta/Syrianska då deras egen möjlighet att nå Superettan nu försvunnit. Men han får dock inte spela ikväll mot sitt gamla lag p g a av följande regel i Svenska Cupens regelverk:

"Spelare med spelklarhet fr o m den 1 september i den nya föreningen, får inte delta i resterande matcher i Svenska Cupen innevarande säsong."

Tack för det.

Öster får klara sig utan Peter Wibrån (avstängd) och Johan Mattsson (ryggont), men i övrigt ser det rätt bra ut. Johan Svensson, som varit rejält förkyld tidigare i veckan har sagt att han nu är klar för spel och inga nya skador bortsett från Andreas Ottossons elaka knäskada har rapporterats i laget.

Markus Jonsson petar Jocke Karlsson på högerbacksplatsen, Danne P tar Wibbes plats på höger mittfält och vi får Värnamoligan på topp. I övrigt ser startelvan ut som vanligt:

Green
Jonsson, Thor, Gorkss, P Karlsson
Petersson, Gustafson, Velic, Svensson
Cederqvist, Söderberg

Kanske kan injektionen med lite nya spelare få lite fart på vårt rödblåa lag, som BORDE vara rejält revanschsuget efter att med två dåliga insatser nu i slutet av serien med all säkerhet spelat bort föreningen från möjligheten att nå kvalplatsen.

I övrigt ska såväl vi supportrar som spelare gå in till den här matchen med stort hjärta, stor tillförsikt och stort hopp. Det känns lite extra nu med cupen iochmed att serien är körd, så det kommer säkerligen bli en del nagelbitande ikväll.

DU missar väl inte matchen? Och isåfall vad har DU för ursäkt?