Nyheter

Öster – Norrköping 0-3

Odiskutabel förlust av ett uselt Öster igår, och laget fortsätter att förlora när det gäller som mest. Vid en vinst hade vi haft ett häng på Assyriska, nu blev det istället Norrköping som rättvist tog hand om möjligheten att utmana. Till lagets försvar ska sägas att matchen till viss del avgjordes av en frilägesutvisning på Christer Thor (bilden) i 31:a minuten.


Matchen är egentligen inte mycket att skriva om – förutsatt att man är Östersupporter. Våra backar hade stora problem med Norrköpings anfall under hela matchen, och själva lyckades vi knappt pressa Norrköping alls. Ett olycksfall i arbetet som kan visa sig kostsamt när serien summeras i höst.

Inför nästa match mot GAIS (som nu förvandlats till en måste-måste-måste match) så har vi dessutom Thor avstängd, och då jag ändå vill ändra så lite som möjligt i den defensiva grunduppställningen så anser jag att blivit så dags att damma av Fredrik Bild i A-lagssammanhang och ge honom chansen från start.

Deppigt idag, men vi minns 2002. Allt kan hända. Och gör det inte det så gäller det bara att få nyckelspelarna att stanna så vi kan göra ett nytt försök nästa år. Vi mår illa och hatar situationen, men vi sviker aldrig. Känns det igen?

Dagens största eloge går helt klart till Östersupportrarna som tog sig upp med en full buss på en arbetsdag och aldrig gav upp stöttandet. Nu är vi lika bra på hemmaplan mot GAIS, OK?