Nyheter

East Front Forum 2004 – Status

Sakta men säkert så närmar vi oss premiären för det nya forumet, som kommer till stora delar blir väldigt likt det gamla funktionsmässigt men som innehåller åtminstone en del nyheter.


En del saker har kommit till sen den första artikeln i ämnet, där det främst handlade om att forumstrukturen ändras till att bara innehålla 4 st forum (Supportersnack, Up front!, Fyndtorget, Klotterplanket). Utöver de här fyra forumen så tillkommer ytterligare ett ännu inte namngivet forum där moderatorer m.m. är tänkt att förklara sina handlingar såsom t ex avstängningar av användare eller låsning/radering av ämnen.

Av de nya funktionerna som håller på att byggas in så är en del ännu inte synliga för ögat. När det gäller den biten så kan vi meddela att användarens forumprofil kommer att knytas samman med EF:s kommande nya medlemsregister som i framtiden helt administreras via webben. Man kommer t ex därmed i framtiden att kunna se om en skribent är medlem i EF eller inte, samt några andra funktioner berörande detta som jag håller hemliga än så länge…

Mer nyheter:

– Forumet kommer att kunna köras även på engelska och tyska för att underlätta för Östersupportrar i andra länder att delta i våra diskussioner. Språket väljer man enkelt i sin profiladministration.

– PM (Privata meddelanden). En funktion som gör att man slipper forumämnen i stil med ”XX – kan du ringa mig?”. Varje gång man loggar in i forumet så får man direkt notis om man har några nya meddelanden i sin Inkorg – alltså lite som ett internt e-mailsystem för forumets besökare. En mycket efterfrågad funktion.

– Utökade profiler. Profilen utökas med några extra fält som hjälper til att beskriva forumskribenten för medskribenterna. Tack till Marcelo för detta förslag!

– Designen ”lättas upp” lite med lite mer färg och form mot tidigare. Men nej, man kan fortfarande i rösta om eller välja vilka färger man vill ha i forumet. ”Ni får välja vilka färger ni vill, bara ni väljer mina”, som kanske en modern Henry Ford skulle sagt…

– Ett enklare varningssystem där en moderator kan ge en skribent gult kort (som även visas för forumbesökaren genom en ikon jämte användarens inlägg). Det här gula kortet försvinner sedan när moderatorn anser att det är befogat, eller ersätts av en avstängning.

Det är i princip allt. Kan tillägga för de tekniskt intresserade att det nya forumet, precis som det gamla baseras på phpBB och att versionen i samband med allt detta byts från 2.0.4 till 2.0.10.