Nyheter

Öster – Enköping 1-1

Jag har semester, och borde därför ha något vettigare att göra än att försöka skriva bort dagens förlust. Jaja, jag vet ju att det blev oavgjort men det kändes som en förlust.

Livet är hårt för Östersupportern. Man slits mellan hopp och förtvivlan. Efter dagens match är man fylld av det senare, varför ska det vara så svårt att få in bollen?

Öster inledde dagens match positivt. Enköping pressade på bra, vilket skapade ytor främst på deras ytterbackskanter där främst Svensson hade lekstuga några minuter. I nionde minuten kröner han sin fina matchinledning med att sätta 1-0 på ett fint skott i steget och vi supportrar jublar, glada över att Öster äntligen får lite medgång på hemmaplan. Att man nu kan slappna av och spela klurig fotboll resten av matchen…

…men oj vad vi bedrog oss. Bara en minut efter matchen får Fidde Gustafson bollen i ett pressat läge och slår ett studsande bakåtpass till Kennfors som får hjärnsläpp och bestämmer sig för att dribbla. Det går inte så bra. 1-1.

I samband med ESK:s mål får de extra krafter och irriterar Öster med hög press på bollhållaren och en fin arbetsinsats på mittfältet. Ett lite uppgivet Öster somnar till, men vaknar stundtals till liv och presterar då riktigt fin fotboll. Det kändes hela tiden som att nu.. nu vänder det, nu sätter vi igång – men det hände liksom inte mycket mer.

Andra halvlek blev märklig. En för dagen oerhört taggad Velic blev utvisad efter ett klumpigt ingripande, även om det skall sägas till hans försvar att det första gula kortet var ett skämt. Men har man ett gult kort kanske man inte skall gå in med dobbarna före i en duell… Men det är ingen mening att sitta här och strö salt i såren, så jag väljer att se det positivt. En lagom aggressiv Velic med samma kämpavilja som idag i resterande matcher tar jag som supporter gärna emot.

Vi skapar sedan några halvchanser, men det är allt. ESK kommer inte heller så långt med sin press då Österförsvaret allt som oftast får en tå i vägen. Cederqvist rör sig fint där framme, men såg sliten ut i slutet av matchen och det krävs nog någon eller några matcher till innan han är på gång på allvar.

OK, så matchen slutade 1-1 och vi berövade oss själva på tre poäng. Inte mycket mer att säga om det. Men jag vill inte såga laget idag för att jag tycker att intentionerna fanns där. Stundtals spelar vi en bländande fin fotboll, och kan vi utöka de där fem-tiominutersperioderna lite så ÄR det positivt. Kan vi inte utvecklas framåt från där vi står nu så blir vi fast i mitten av Superettan och får ta nya tag mot Allsvenskan nästa år istället.