Nyheter

Öster – Västra Frölunda 0-1

Öster gjorde en spelmässigt utmärkt insats mot topplaget Västra Frölunda men då bollen aldrig förpassades in i nätmaskorna kunde göteborgarna resa hem med alla poängen efter att ha satt en ströchans.

Öster ställde upp med en 4-4-2-uppställning och satte igång att producera chanser redan från start. Frölunda spelade defensivt – kanske medvetet eftersom alla lag nu vet att Öster inte har något bra botemedel mot det? – och lyckades hålla stången trots flera fria lägen för hemmalaget. Freddy Söderberg, Johan Svensson, m fl, kunde ha gått ut till pausvila som målskyttar om man haft det rätta flytet på sin sida. Inför andra halvlek väntade man sig att den rättmätiga utdelningen skulle komma. Då gjorde Frölunda 0-1 på en frispark där Peter Kennfors (bilden) kanske gjorde sitt enda misstag – muren och Peter stod på samma sida målet. Kennfors var i övrigt mycket bra. Bäst i Öster var enligt undertecknad Kaspars Gorkss som går igenom matcherna felfri, aggressiv och fokuserad när han nu får spela mittback.

Östers långbollande från andra matcher var stundtals som bortblåst den här matchen och man varierade detta med spel på marken. En annan mycket viktig ingrediens som syntes främst innan Frölunda fick utdelning var att Östers spelare kämpade hårt på att vinna andrabollar utanför gästernas straffområde.

Framåt bytte Anton Axelsson av Freddy i andra halvlek och Anton sällade sig till de spelare som mycket väl kunde gjort mål för hemmalaget när han nickade vackert, men Joakim Olsson i VF-målet räddade även den chansen. Axelsson är dock ett välkommet nytillskott efter alla skadebekymmer. Kanske kan han med sitt väldokumenterade målsinne från ungdomsåren vara den målskytt vi saknar?

Det kändes såklart bittert för både laget och publiken med en nollpoängare när Öster borde vunnit med tre-fyra mål. Men det är bara att jobba vidare. Fortsätter laget spela på det här sättet så kommer segrarna snart med jämna mellanrum. Tur och otur jämnar ut sig i längden, säger de kloka männen. För Frölunda var denna seger en sorts kompensation för att man inte slog Västerås hemma. För Öster var förlusten kanske en sorts kompensation för att man tog poäng borta mot Gais.