Nyheter

Brage – Öster 0-1

Öster lyckades besegra Dalarnas fotbollsstolthet Brage med 0-1, och bara fotbollsguden i himmelen vet när det inträffade senast. Men iochmed att vi tillochmed bekvämt lyckades besegra Västerås SK hemma med 2-0 så är det ställt bortom allt tvivel att den här säsongen bryter alla tabun som någonsin existerat kring Östers IF.

Skämt åsido, efter den orättvisa uddamålsförlusten mot Frölunda senast så satt den här rättvisa segern väldigt bra. Öster var totalt sett det klart bästa laget där våra motståndare mest var måna om att stå på rätt sida om bollen hela tiden. Men varför, varför, varför har vi så förtvivlat svårt att göra mål? Den enda som lyckades den här gången var Denis Velic på ett fint skott i den 19:e minuten.

Enligt rapport från Domnarvsvallen så borde Öster haft ledningen med kanske 3 eller 4-0 i paus. Lägg därtill två bortdömda mål (offside) för rödblått i andra halvlek och vi börjar så sakteliga förstå klasskillnaden lagen emellan. Men i den här sporten gäller det inte bara att spela trevlig fotboll, utan även att göra fler mål än motståndaren. Och när Brage till sist skapade en het kvitteringschans i slutet av andra halvlek så kunde poängen ju flygit all sin väg om inte Kennfors bestämt sig för att leka vägg.

Kort sagt – en strålande halvlek av Öster (den första), och en rätt mycket mindre strålande (den andra) där vi var oerhört ängsliga. Men tre poäng på Domnarvsvallen skojar man inte bort – liket lever, och det är långt kvar av serien.

För en mer fullödig matchrapport besök gärna Östers officiella hemsida via länken nedan.