Nyheter

Öster – BK Forward 2-1

Öster gick vidare i Svenska Cupen efter 2-1 mot Örebrolaget BK Forward. Men det satt ganska hårt åt då BK Forward visade sig vara pigga och vägrade sälja sig billigt. Öster kunde avgöra tillställningen i andra halvlek och hade till sist bud på ännu fler mål bl a genom friskt satsande Kaspars Gorkss (bilden).

Öster började mycket bra i den här matchen. De första tio minuterna visade prov på exceptionell rörlighet, och inte minst en återgång till 4-4-2 som vi diskuterat här på eastfront.net. Så här såg startelvan ut:

Kennfors
Petersson, Thor, Jonsson, J Karlsson
Nouri, Gustafson, Wibrån, Svensson
Söderberg, Ottosson

Plötsligt skapade vi lite flera alternativ, och Emin Nouri var minst sagt ett utropstecken som högerytter. Kanske bästa Österspelare på plan idag t o m. Efter den totaloffensiva anstormningen från början och logiska 1-0 så slutar Öster att spela offensiv fotboll och blir så tråkigt försiktiga. Kvar fanns då i princip endast Emin Nouri som skojar lite med BK Forward på sin högerkant, resten av spelarna gör ett rätt blekt intryck. Men det ser ändå rätt stabilt ut, Forward gnetar och stretar men kommer ingenstans. Utom i den 30:e minuten då Forward skapar ett riktigt fint anfall som avslutas med en vacker lobbnick över Kennfors. Inte rättvist, men fotboll är inte alltid rättvist (läs GAIS-Öster 2-2)… Resten av halvleken fortgår i ett slags lunkande töcken av Öster men där Forward fått luft under vingarna av målet och spelar en fyndig fotboll, dock utan att en enda sekund släppa den köttmur som bildade deras försvar. Laget är trots allt från Örebro.

Andra halvlek och Öster skärper upp sig något, men det är fortfarande dålig rörelse och mängder av felpass från rödblått. Vi på läktaren börjar redan snacka om straffsparkar vid det här laget. Till sist får vi lite byten som skulle sätta lite färg på matchen. Först byts Jocke K ut mot Putte, och strax därefter orskar Widén dagens största missnöjesyttring då utmärkte Emin Nourin får lämna planen till förmån för Johan Mattsson. I samma skede skickar vi fram en forward till och bildar tremannaanfall. Men det tredje bytet blir det mest uppmärksammade – nyinbytte Mattsson får besviken gå av planen efter bara några minuter samtidigt som han grinar illa och tar sig åt låret, samtidigt som Kaspars Gorkss kommer in. Precis efter detta så snappar Johan Svensson upp en boll vid straffpunkten och trycker in 2-1.. Öster skapar sedan några chanser till att dryga ut, liksom faktiskt Forward när man kör en tokoffensiv i slutet men matchen slutar där. 2-1 till rödblått, ett faktiskt rättvisande resultat.

Prestationerna i rödblått då? Först av allt ska vi nämna Emin Nouri som verkligen tog vara på speltiden som högerytter. Stackars kille egentligen, först är han backlöfte, går upp till A-laget som forward och får slutligen spela som högerytter… men han verkar liksom inte bry sig utan bara kör på. Härligt Emin! Sedan tänkte jag faktiskt nämna Daniel Petersson som gör sin hittills bästa match i år. En bit kvar till toppen för denne spelare, men igår fanns faktiskt intentionerna där vilket är en bra början. Slutligen till utnämningen lagets färgstarkaste spelare: Kaspars Gorkss, som med fullt stöd från supportrarna går in för sin uppgift med lika fullt allvar. Titta t ex på bilden ovan där Kaspars satsar för fullt i straffområdet så målvakt, försvarare, boll och en styck lettländare hamnar i kortgaveln… nästan så man får Ludde Pung-vibbar! Härligt Kaspars!

Ett knappt godkänt Öster idag som helhet, men segern är det naturligtvis ingen som klagar på. Jag gillar lagmoralen som verkar finnas där, "Fiddes" pådrivande – men spelet är just nu allvarligt talat ganska bedrövligt. Vore skönt att få en match där allting bara lossnar…