Nyheter

Inför Öster – IFK Norrköping

Imorgon (måndag) tar vi emot ett klassiskt lag i fotbollsammanhang, nämligen IFK Norrköping. Mot detta formstarka lag kommer vi att ställa en 4-3-3 uppställning som innehåller en hel del nyheter, bland annat den att Kaspars Gorkss (bilden) spelar från start som mittfältare.


Både Öster och Norrköping gick vidare i Svenska Cupen i veckan. Öster klarade som vi vet till sist av Forward på hemmaplan efter (som vanligt) stolpträffar och stort målvaktsspel av Forward. Norrköping utklassade ett B-betonat Kalmar FF med 3-1 på Idrottsparken.

Hur jag än vrider och vänder på det här har jag svårt att analysera hur den här matchen såväl kommer att se ut som hur den kommer att sluta. Norrköping verkar formstarkt, men Östers startelva med idel formstarka spelare ska kunna stå upp bra.
Smaka på följande:

Kennfors
Petersson, Thor, Jonsson, J Karlsson
Wibrån, Gustafson, Gorkss
Nouri, Ottosson, Svensson

Nu får vi se två riktigt formstarka spelare i Gorkss och Nouri på planen från start. Bägge satte färg på den annars bleka matchen mot Forward, och om de nu vill göra sina platser i startelvan permanenta så har de goda chanser till det här.

För Öster handlar det mest om en sak – att sätta sina chanser. Man har inlett de senaste matcherna bra, men när man sumpat sina målchanser och närmast obligatoriskt prickat målställningen minst en gång så har man tappat initiativet och fallit tillbaka spelmässigt. Detta får absolut inte ske mot ett formstarkt lag som Norrköping, utan här gäller det att sätta de chanser man får. Annars är risken mycket stor att östgötarna åker hem med alla tre poängen måndag kväll.