Nyheter

Protokoll styrelsemöte #1 2004

Onsdagen den 14 april höll East Front sitt första styrelsemöte för året. Allt från TIFO och websidan till bortaresor och EFC avhandlades. Här är protokollet i sin helhet.


EAST FRONT STYRELSEMÖTE #1 2004 2004-04-14

§ 1. Mötet öppnas av ordförande Torbjörn Axelsson. Närvarande var Markus Bohman, Johan Ekström, Tobias Croby, Torbjörn Axelsson, Erik Gustafsson, Patrik Rask och Peter Rohdin.

§ 2. Protokoll från årsmöte och föregående styrelsemöte läses upp.

§ 3. Ekonomi
Det finns drygt 15 000 kronor på kontot. EF TIFO har ca 11 000 kronor, som är avsedda för hyllningsflagga till Stig Svensson. 30-35 medlemmar har hittils betalat medlemsavgift via paynova.

§ 4. EF TIFO
Stig Svensson-flaggan blir förhoppningsvis klar till andra hemmamatchen. Total kostnad med frakt och moms beräknas till 13 000 kronor.

Första hemmamatchen har Öster ordnat med tifo på huvudläktaren. East Front hjälper till med detta. Kvittorullar har beställts. Det ska bli möjligt att köpa konfettibomber via paynova. EF TIFO ska få inkomster genom att samla in pengar på hemmamatcher, donationer och försäljning på bussen på bortamatcher.

Torbjörn Axelsson tar initiativ till möte med kommunen för ett sista försök att få tillstånd för pyroteknik.

Beslut: East Front skänker 3000 kronor till EF TIFO.

§ 5. eastfront.net
Tobias Croby informerade om webbsidan och att vi har fått positiv kritik. 2005 ska medlemsregistret finnas online för snabbare uppdatering. Det kan även användas i samband med EF Trophy och bortamatcher. Möjligen krävs lagring av medlemmars personnummer. Patrik Rask kollar upp med vilka tillstånd som krävs för detta. Vi håller en ny medlemsvärvartävling i år och den underlättas med hjälp av paynova.

§ 6. Supporterprylar
Munkjackan har kommit ut och börjat säljas. East Front ska ha ”periodvaraor”. Planer finns påen t-shirt med texten ”bortskämd slyngel”. Patrik Rask ansvarar för detta.

§ 7. Staglabergsfesten
Skall hållas tradiotionsenligt 20 april. Det blir tipspromenad, fotboll och kanske en tur till Sports för att titta på Champions League. Erik Gustafsson håller i detta.

§ 8. Sports
Vår nya pub sänder matchen Friska Viljor-Öster för de som inte åker upp till Ö-vik. Vi ska marknasföra samarbetet med Sports och de förmåner de ger för att locka medlemmar. Sports öppnar 3 h innan match. Vi ska få dit supporterprylar som halsduk, tröja och East Fronts logga. Där ska finnas möjlighet att bli medlem. De som laddar på Sports före matchen tar lämpligen Londonbussen till Värendsvallen.

§ 9. Bortaresor
Invasionsresa planeras till bortamatchen mot GAIS. Vi hoppas få hjälp av Öster ekonomiskt. Vi ska skriva artiklar och synas i Smålandsposten mm. Vi går genom Öster för detta projekt.
Matchvärd ska finnas två stycken vid stor buss. Torbjörn Axelsson sätter ihop ett schema. Klart är att Mattias Johansson ställer upp på matcherna i Stockholmsområdet.

§ 10. Övriga frågor
Ungdom. Vi tror mycket på TIFO för att locka unga till klacken. Johan Ekström fick i uppdrag att ta fram en affisch att sätta upp på skolor.

Dam. Eventuellt blir det en match mot damlaget och kanske en grillfest eller utgång på Sports. Erik Gustafsson och Patrik Rask håller i detta.

Lottförsäljning. East Front ska sälja 20 st lotter. Vi går ut med detta på webben.

Godis. Det blir ingen försäljning genom East Front i år. Den som vill sälja kan ta kontakt med Östers kansli.

Bortasupportrar. Vi planerar att bjuda in bortasupportrar till Sports. Torbjörn Axelsson tar kontakt med polisen, Öster och supportrar. Föreslagna lags supportrar är Frölunda, Enköping, Åtvidaberg och Gefle.

EFC. East Front Campus har fått ett uppsving i och med att Johan Sigvardsson tog över som ansvarig och är nu mycket aktiva. Londonbussen går även i år via campus och EFC har fått 100 biljetter att sälja till studenter på Universitet. Utbytesstudenter har bjudits in till premären. Pressbyrån på campus säljer biljetter till matcherna och även Östes lotter. Problemer för EFC är sommaren då de flesta matcher spelas, samtidigt som många studenter lämnar campus.

Jobb. East Front ställer upp och jobbar åt Öster, men på matchdagen ej 3 h innan match då vi måste kunna koncentrera oss på vårt huvudsyfte; att stödja laget på matcherna.

Nästa möte hålls måndag 3 maj.

§ 11. Mötet avslutas.

Johan Ekström
Sekreterare