Nyheter

Inför Öster – Häcken

Äntligen har det blivit dags för en inför-artikel här på eastfront.net, en artikel som präglas av ångest inför en premiärmatch mellan två av Superettans intressantaste lag på en av de sämsta gräsmattorna i Sverige. Förhoppningsvis hjälps alla Östersupportrar åt att dämpa den här ångesten på Sports i city från 13:00 idag…


Häcken. Ett lag som vi brukar, och även nu borde ha hyggligt lätt för. Inte alls för att de på något sätt spelar dåligt, snarare för att Häcken är en av de få föreningar i årets Superetta som inbjuder till spel istället för en köttmur med nio man i försvaret.

Inför årets serie är just de här två lagen seriefavoriter från de flesta s k experter. Dagens match lär inte på något sätt visa på några trender, speciellt med tanke på det usla underlaget, men den är psykologiskt viktig. Det gäller för Öster att inte vika ner sig nu på hemmaplan, utan vi måste visa publiken som kommer vad laget kan prestera och att fotboll även är roligt i den näst högsta serien.

Öster lär om jag förstått det rätt ställa upp med den beprövade uppställningen:

Stringheim
J Karlsson, Thor, Jonsson, P Karlsson
Wibrån, Gustafson, Velic
Pettersson, Ottosson, Svensson

Den här uppställningen är på pappret den bästa, och den som ligger bakom många fina skalper under försäsongen. En bra mix mellan rutinerat och ungdomligt, och där vi dessutom har rivjärn som Sallhag och Söderberg på bänken – redo att komma in och sätta ytterligare fart på tillställningen framöver.

Igår inleddes serien med GAIS – Brage (1-1) med 5628 betalande i Göteborg. Kan den publiksiffran matchas idag på Värendsvallen? Förhandstipsen tyder på det, men det är oerhört svårt att förutse.

Jag skulle vilja avsluta den här krampaktiga artikeln med att skriva att jag hoppas att ALLA Östersupportrar tar sig ner till Sports innan matchen (öppnar idag kl.13:00, inte 14:00), och att de inte glömmer sitt EF-medlemskort. 25% på mat och dryck är inte dåligt. Inte dåligt alls.

Men jag kommer nog inte att kunna äta ändå.

Alltid rödblått – alltid rätt.