Nyheter

Öster – Kalmar 1-4

Man behöver bara läsa siffrorna ovan för att förstå att det här inte alls var en rolig dag. Men er man på plats i Loverslund har lovat sig själv att göra en objektiv och rättvis bedömning för eastfront.nets räkning trots att lillebror tilläts göra slarvsylta av storebror i en halvlek. Lena Philipsson vet inte ens vad det innebär att ha ont…


Hemmamatch borta kan man sannerligen tala om i det här fallet. Loverslund ligger ca 2,5 mil söder om Kalmar, men trots det fanns det gott om Österfolk på plats. Stärkta av en positiv försäsong och med gott hopp om ännu en helgjuten insats…

Av det så blev det intet. Nada. Nichts.

Det började på uppvärmningen. Någon upptäckte att Fidde Gustafson inte fanns med, och redan då började oron gnaga i kroppen. ”Hmm… Innermittfält med Mattsson, Velic och Wibbe.. jaja det kan nog gå ändå”, tänkte man men ack så fel man hade. Gustafson hade för övrigt fått en svullnad i knäet som man ville kolla upp, det var därför han saknades.

Matchen blåstes igång på utsatt tid, och bägge lagen kände på varandra under några minuter innan det märktes vart tendensen skulle ta vägen. Kalmar var dubbelt så heta som Öster, etta på varje boll och när Öster väl fick låna bollen så handlade det om bara några få sekunder innan man fick en fysisk kalmarit i hälarna. Öster såg segt, nertränat och orkeslöst ut, och när Kalmarpressen resulterade i mängder av felpass från rödblått så lyckades även Kalmar skapa en del chanser, vilka i princip alla resulterade i mål. Duktige Mobeck pytsade två mål för sitt Kalmar FF och Lasse ”Lasse går till GAIS i år” Johansson fick sätta ett på en retur i slutminuterna.

Efter Kalmars fysiska första halvlek och 3-0 så var matchen givetvis över resultatmässigt sett. Andra halvlek blev därför lite sömnigare, men glädjande nog spelade Öster upp sig en bit. Östers tröstmål gjordes av Danne P och var matchens snyggaste, Otto chippar bollen över en back och Danne chippar den i sin tur över Wastå i Kalmarmålet. När Wibbe några minuter senare är en utsträckt Kalmarfot från att dunka in 2-3 så började man hoppas…

…men förgäves. Sen var det dags för backlinjen att ta en sovpaus igen, och Stringen hade ingen annan utväg än att låta en Kalmarspelare tuga grästuva i straffområdet – straff för KFF. ”Jaha det var det”, tänkte man men Stringheim dök ner som en panter vid stolproten och matchen levde ännu ett litet tag. Men KFF:s Mobeck hade en riktigt bra dag idag och kunde efter ett riktigt klokt och snyggt anfall lik förbannat sätta 4-1 till de rödvita.

Sen bytte Öster in Gorkss (ut Mattsson) och Sallhag (ut Petersson), och lille Sallhag satte genast igång med att respektlöst bearbeta högerkanten. Gorkss såg lite vilsen ut på sin mittfältsplats i början, men spelade upp sig betydligt efter hand. Letten är en spelare som är lätt(lett) att älska för en Östersupporter, speciellt i en sådan här match. han viker nämligen inte en centimeter och gör det oftast rätt enkelt för sig. Fullt godkända inhopp av bägge alltså.

Öster fick sedan en straff efter att ovan nämnda Sallhag rört runt lite i KFF:s straffområde, och för att liksom ytterligare befästa att det här inte var Östers dag så sätter Macke Jonsson den i stolens insida och ut. Ridå.

Sammanfattningsvis: Det här var en riktig skitmatch av rödblått. Flera av Österspelarna har enligt uppgift känt sig slitna på sistone, och det märktes på flera av dem. Men det är inte hela sanningen, då Östers spel under hela första halvlek var en ren och skär katastrof. Att nonchalant slå lösa diagonalpass framför taggade nyallsvenskar är ett exempel, att totalt missa markering flera gånger i rad en annan.

Minst dålig i Öster var Peter Wibrån, som åtminstone försökte och som vanligt löpte ett helt maratonlopp. I andra halvlek visade även Velic och inhopparna att man kan tillföra Öster någonting, och Danne P:s mål var onekligen rätt snyggt. Annars är det inte mycket att skriva hem om. Inga snälla saker iallfall.

I Kalmar så var tremålsskytten Mobeck rikigt bra, tillsammans med mittlåset Rydström/Samuelsson där den senare lär bli oerhört nyttig för Kalmar i årets allsvenska.

Vi på eastfront.net väljer att lyfta på hatten idag, gratulera KFF och hoppas på Smålandsderby i allsvenskan 2005.