Nyheter

Inför Öster – AIK

Trots ett just nu lättare snötäcke som fallit över Småland i natt laddar vi för träningsmatch imorgon. Dock inte i Växjö, utan i Svartbäcksmåla vid Nybro kl. 15:00 – ca 7,5 mil från Värendsvallen. Öster är i skrivande stund så gott som ordinarie, endast tidigare långtidsskadade Fredrik Bild och eventuellt också Johan Mattsson (som dras med ryggont) saknas i truppen.


I Svartbäcksmåla, som man kan säga ligger inom Nybros stadsgränser finns två olika planer – Pukevallen och Grönmovallen. I skrivande stund har vi inte kunnat konstatera vilken av planerna man tänkt att använda, men gissningen faller på Grönmovallen som är en erkänt "tidig" plan. Hursomhelst, iochmed att de här planerna endast ligger ca 500 m ifrån varandra så borde det till sist framgå var matchen spelas…

Angående Östers motståndare AIK så kan vi konstatera att man inte precis rosat marknaden under försäsongen, främst beroende på mängder av skador på mer eller mindre nyckelspelare. Det skall hursomhelst bli intressant att se Richard Moneys gäng försöka stå emot ett Öster som till skillnad mot förra året haft en mycket bra försäsong så här långt.

Trots AIK:s dystra resultat och spel under försäsongen tycks iallfall supporterklubben Black Army räkna med en enkel seger. Hur förklarar man annars följande text på deras hemsida?

"På torsdag ska AIK förnedra Östers IF i en träningsmatch."

Använd gärna forumet till att samordna resor till en av årets mest spännande träningsmatcher. Det är ju inte varje dag vi blir förnedrade nuförtiden…