Nyheter

East Front tvingas byta namn?

En namntvist med mjukvaruföretaget Talonsoft som enligt egen utsago skyddat namnet "East Front" för ett av sina dataspel har dykit upp som en blixt från en klar himmel. Tvisten kan innebära att supporterföreningen East Front tvingas att byta namn.


Dataspelet "East Front" är ett strategispel för krigsföring, som är är mycket populärt ibland dess många spelutövare. Det finns i två olika versioner, dels grundversionen "East Front" och dels i en nyare version orginellt kallad "East Front II".

Vi ringde upp EF:s ordförande Torbjörn Axelsson för en snabb intervju:

Stämmer verkligen det här?

"Tyvärr. Jag har fått ett brev innehållande en stämningsansökan från Talonsoft, och vi har nu tvingats kontakta en advokat i frågan."

Vad säger advokaten om det hela?

"Vi har inte hunnit få fram så mycket ännu, men det lilla vi vet är att stämningsansökan är korrekt gjord och att de faktiskt kan tvingas oss att byta namn på föreningen eftersom vi inte har skyddat namnet. Dock har Talonsoft sagt sig eventuellt vara villiga att göra vissa eftergifter."

Vilka eftergifter då?

"Det ena alternativet är att vi från vår hemsida länkar direkt till deras hemsida, och har en engelsk beskrivning som förklarar att vi inte äger rättigheterna till namnet. Dessutom vill de isåfall att vi även lägger ut information om spelet till alla de besökare till vår hemsida som tror att eastfront.net handlar om en nätversion av dataspelet "East Front". Det andra alternativet är helt enkelt att vi byter namn. Vi får se vad som är enklast att genomföra."

Har ni diskuterat några nya namn ännu?

"Nej, men vi har bildat en namnsektion inom East Front som kommer att ta in förslag på nya namn. Om någon därute har ett bra nytt namn på supporterföreningen, skicka gärna ett mail till nyttnamn@eastfront.net så kommer vi att behandla det som vilket förslag som helst."

Vi på eastfront.net avvaktar händelserna under dagen för att sedan se om vi eventuellt tvingas byta domännamn, logotyp m.m.