Nyheter

Värendsvallsområdet totalrenoveras?

I en pressrelease från Växjö Kommun idag så meddelas det att kommunen inlett ett samarbete med företaget AllSportsBiz. Syfte? Att totalrenovera och/eller bygga om samtliga av dagens idrottsanläggningar på Värendsvallsområdet och komplettera med bostäder och butiksområden.


Ja, ni läste rätt. Företaget AllSportsBiz AS bildades 2002 som ett helägt dotterbolag till det engelska AllSportsBiz Ltd, och deras affärsidé är att utveckla multiarenor.

– Vi ser en stor potential i att utveckla idrotten i en av Sveriges mest expansiva städer. Här finns ett antal både nationellt och internationellt framgångsrika klubbar men de befintliga anläggningarna behöver förnyas, säger AllSportsBiz AS svenska VD Sven-Åke Wikers i pressmeddelandet.

Företaget och kommunen har diskuterat och aktualiserat följande åtgärder under arbetsnamnet ”Vision 2008”:

1. Östers huvudarena Nya Värendsvallen byggs om till en intim arena utan löparbanor, och får 20 000 läktarplatser (50% sittplatser).

2. Gamla Värendsvallen byggs om till en specifik friidrottsarena för IFK Växjös vidkommande, och får 5000 läktarplatser.

3. Växjö Lakers får sitt Lakerdome. En helt ny hockeyarena planeras att byggas som ska få 7000 läktarplatser.

4. Den nuvarande ishallen byggs om till att användas som tränings/tävlingsarena för konståkning samt träningsrink för ishockey.

5. Tipshallen rustas upp för att bättre kunna användas till mässor och liknande.

6. Utemiljön kring Värendsvallen förbättras kraftigt och kompletteras med bl a glasade partier mellan arenorna.

7. Lägenheter, affärer och restauranger kommer att byggas som ytterligare förtätar området.

AllSportsBiz erbjuder kommunen att ta hand om ovanstående renoveringar och ombyggnationer efter att diskussioner med de berörda klubbarna förts. Grundplåten till investeringen uppnår företaget delvis med hjälp av ca 500 byggrätter om ca 60 000 m2 i det attraktiva område som Värendsvallen kommit att bli.

Carl-Olof ”Kula” Bengtsson, kommunstyrelsens ordförande och väldigt idrottsintresserad, är givetvis glad en sån här dag:

– Jag ser väldigt positivt på Värendsvallsprojektet. I ett läge där kommunen har begränsade resurser ger detta utrymme för en utveckling och att Växjö kan flytta fram sina positioner som idrottskommun.

Du kan även ladda ner pressreleasen i sin helhet här. (PDF-format)