Nyheter

TACK för 2003

Jaha supportervänner nu börjar året lida mot sitt slut. Jag vill passa på att tacka er alla för ett kanonroligt år, trots den sportsliga insatsen så är detta ett år att minnas när man sitter där med barnbarnen på den nya arena i Växjö och berättar om gamla tider. Jag vill önska er alla en GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR!! Orkar ni läsa vidare kommer en del reflektioner på det gångna året.


Herregud vi är i allsvenkan!!!
Det var en underbar lördag på Stockholm stadion och vi hade tagit oss tillbaka. Sen vaknade vi upp, vad det någon som förstod vad allsvenskan egentligen innebar (förutom Skägget) ??

Östers IF hade som målsättning att vara uppe 2004, detta var absolut ett år för tidigt. Föreningen var inte fullt mogen, spelarna var inte fullt mogna och vi i EastFront blev också lite tagna på sängen. Detta var mycket större än någon kunnat drömma om.

Visst var den underbar, känslan vid första hemmamatchen mot Djurgården, fullsatt Värendsvall , storbildskärm, Canal +, det var mycket som hade förändrat sig sen vi åkte ur.
Men vad göra vi var ju tillbaka och att vi var tillbaka det var en ramsa som dånade på Olympia vid våra först poäng för säsongen. Känslan man hade i magen på Olympia var nästan identiskt med den som man upplevde på Stockholm stadion ett knappt halvår tidigare. NU var vi verkligen tillbaka.

Inför säsongen var det oerhört mycket att fixa och ta tag i. Inte minst alla säkerhetsfrågor runt matcherna med förmöten, eftermöten, poliskontakter hela veckorna etc. Detta var mycket mer än vad vi kunnat ana. Jag vill här passa på att tacka ER alla. EastFront skötte sig helt underbart under detta år. Att jobba som säkerhetsansvarig i en supporterförening kan ha sina risker, men i EastFront så är det inga problem. Vi har iofs haft en del varningar på resorna, men inte en enda bötespeng från förbundet. Detta känner jag som stort, NI är underbara människor att jobba med. TACK från eder säkerhetsansvarig och jag vet att ÖIF också är stolta för det sätt vi har skött oss på.

Det som ändå är kärnan i EF:s verksamhet är bortaresorna och från dem finns det många minnen. Man kan inte nämna alla, men Erik ”black hat” hade en otroligt rolig variant på ett ska bort av fyra saker (Brasses gamla kära lek). Jag och min arvinge skrattade oavbrutet i 30 min och sen blev det ju inte sämre av att han skulle förklara poängen, när ingen begrep.

Alla NI som jobbat i EF, med EF och för EF. ETT STORT TACK för detta. VI är många som hjälps åt för att allt ska fungera. Hemsidan ( TACK Zingo ) är den bästa i supporterkretsar.
Jag vill inte nämna alla namn med risk för att jag glömmer någon, men ni som vet att ni har gjort något för EF TACK !!

Inför nästa år har vi redan börjat jobba. Förhoppningen är att EF ska utvecklas och där finns Ni alla med , hjälps vi åt så kommer EF att bli den länk som gör att Öster än en gång blir ett storlag i svensk fotboll.
Nya aktiviteter som ska genomföras: Tysklandsresa, egna supporterprylar, nytt evenemang vid sidan ( förutom Staglabergsfesten )

Till slut så vill jag ta upp några av årets utmärkelser.

Årets Hemmamatch: Öster-Hammarby , med besök av Hansa fansen. Är så glad att jag tog några timmar fritt och åkte från konferensen på Ronneby brunn för att se denna match.

Årets Bortamatch: Helsingborg – Öster , Vi är tillbaka !!!

Årets Lindstig 1: Veckobrevet med våran käre Stefan Johannesson.
Tänk var många journalister som bemödat sig, om man kunde omvandla den värme som fanns i mitt öra efter alla intrevjuer så skulle isen i det blå skåpet smälta för alltid.

Årets resa: Borås
Så många, så laddade, sånt poängbehov och sedan smack, smack, smack och smack underläge med 4 mål efter 22 min. Tänk att åka iväg en hel familj en hel söndag och få uppleva denna gemenskap.

Årets Spelare: ATIBA.
Leif Widen pratade inte i nattmössan denna gång.

Årets benämning: Bortskämda slynglar

Årets Lindstig 2: Veckobrevet som våra kära vänner i Lakrits lakejer reagerade på. Mailskörden är fantastisk.

Årets nykomling: Bohman, med på i princip alla resor.
Bohman och några av hans vänner gick till rektorn fick ledigt för att hjälpa till att måla norra ståplats röd o blå. Framtiden är räddad.

Årets Lidstig 3: Jockelurings veckobrev där han nämnde något skämtsamt om dessa lakejer ( eller som det ska heta enligt Hansen: härmapor) mailstromen blev inte mindre.

Årets styrelseförslag: Guidade resor i Växjö med tyska turister.
Våran vän Hatten förslog att vi kunde guida tyska turister upp till Värendsvallen , vidare till stadsdelen Öster och sedan avsluta trippen på Staglabertgets topp.

Årets ramsa: Johan Persson , Johan Persson kan du höra våran sång. ( Öster-Landskrona 3- 0 )

Tänk allt detta kan man berätta för barnbarnen när man sitter där på nybyggda arenan …
Nej skämmes ta mig f-n. När man står där med barnbarnen mitt i klackhavet och bara vrålar rakt ut Röööööööda – blåååå

TACK FÖR I ÅR alla EF:are